Португалия отнесе Швейцария с 6:1 в последния осминафинал на Мондиал

...
Португалия отнесе Швейцария с 6:1 в последния осминафинал на Мондиал
Коментари Харесай

Португалия отнесе Швейцария и без Роналдо

Португалия отнесе Швейцария с 6:1 в последния осминафинал на Мондиал 2022. Големият воин за иберийците беше младокът Гонсало Рамош. Той вкара хеттрик и добави една асистенция.

Преди началото на мача Гонсало Рамош имаше едвам 33 минути за иберийците. 21-годишният нападател обаче се оправи с лекост с това да замести Кристиано Роналдо в титулярния състав. Звездата беше осъден от селекционера Фернандо Сантош поради неодобрение от промяна. Кристиано Роналдо въпреки всичко влезе като запаса четвърт час преди края. Той прати топката в мрежата, само че попадението беше анулирано поради засада.

Иначе Рамош откри със застрашителен шут от близка отдалеченост в 17-ата минута след пас на Жоао Феликс. В 33-ата Пепе повиши на 2:0 засичайки пас на Бруно Фернандеш. На 40 години без три месеца бранителят стана най-възрастният състезател, разписал се във етапа на елиминации в историята на международните шампионати.

Швейцария смени схемата си на почивката и заигра с четирима бранители, само че и това не оказа помощ. Третият гол за Португалия падна в 51-ата минута и още веднъж беше вкаран от Рамош. Само четири минути по-късно той изведе Герейро за 4:0. Мануел Аканджи върна един гол в 58-ата минута, само че с това свърши всичко позитивно за Швейцария.

Гонсало Рамош оформи хеттрика си в 67-ата минута след нова асистенция на Жоао Феликс. Така. Досега това беше правил единствено легендата Еузебио през 1966 година против КНДР.

А във втората минута резервата Рафаел Леао приключи с попадение превъзходна офанзива отляво. Това е втори гол за него на Мондиал 2022.

В идната фаза Португалия ще играе против Мароко. По-рано довечера. Двата тима бяха в една група на Мондиал 2018 и иберийците биха след попадение на Кристиано Роналдо.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР