Португалия и Северна Македония играят при резултат 2:0 на “Ещадио

...
Португалия и Северна Македония играят при резултат 2:0 на “Ещадио
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Португалия - Северна Македония 2:0, втори пирон в ковчега на гостите

Португалия и Северна Македония играят при резултат 2:0 на “Ещадио до Драгао” в Порто в решителен заключителен плейоф за класиране на Световното състезание в Катар. Победителят се класира за международните финали. Бруно Фернандеш означи за 1:0 в 32-а минута. Десетката още веднъж беше воин, разписвайки се и в 65-а минута за 2:0.

Първата забавна обстановка пред някоя от вратите бе в 14-тата минута, когато суперзвездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо получи извеждащ пас и от близка отдалеченост опита удар по земя, само че топката мина на сантиметри встрания от левия непряк дирек.

Малко по-късно македонците дадоха отговор с центриране отдясно, при което левият бек Езгян Алиоски опита изстрел от воле отвън наказателното поле, само че осъществяването му беше много неопределено.

В 24-ата минута нападателят на Ливърпул Диого Жота беше покрай гол за португалците. След центриране от корнер той откри доста добре топката с глава, която тупна в тревата и мина доста покрай задачата, само че въпреки всичко излезе в навън.

"Мореплавателите " обаче наказаха първата огромна неточност на противника си. Бруно Фернандеш открадна топка в центъра, замени пасове с Роналдо и разстреля Димитревски от към 16 метра за 1:0.

В 40-тата минута играчите на Фернандо Сантош не бяха по никакъв начин надалеч от гол за 2:0. Ветеранът в отбраната на домакините Пепе с прекрасен дълъг пас откри в наказателното поле на Северна Македония Кристиано Роналдо, само че "седмицата " не направи положително отигарване. Топката обаче попадна в дебнещия наоколо Диого Жота, който от релативно дребен ъгъл не съумя да стреля по най-хубавия метод и не откри очертанията на вратата.

Въпреки опитите на северномакедонците да се върнат в мача очакванията им като че ли изгаснаха в 65-а минута. След нова португалска контраофанзива Фернандеш беше изведен зад тила на защитата и вкара за 2:0.

Португалия - Северна Македония 2:0

1:0 - Бруно Фернандеш (32)

Ето и съставите на двата отбора:

Португалия: Коста, Кансело, Перейра, Пепе, Мендеш, Фернандеш, Моутиньо, Отавио, Жота, Роналдо, Бернардо;

Северна Македония : Димитревски, Алиоски, Велковски, Мислиу, Ристовски, Трайковски, Адеми, Барди, Елмас, Ристовски, Костадинов;
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР