Портсмът. Държавни и правителствени лидери се събират на церемония в

...
Портсмът. Държавни и правителствени лидери се събират на церемония в
Коментари Харесай

FAZ: Държавни и правителствени лидери се събират за годишнината от десанта в Нормандия

Портсмът. Държавни и държавни водачи се събират на гала в Портсмът на южния бряг на Англия, с цел да отбележат 75-тата годишнина от десанта на Съюзниците в Нормандия през Втората международна война, оповестява немският народен всекидневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung .
На събитието ще участват президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който е на държавно посещаване в Обединеното кралство, английската кралица Елизабет II и немският канцлер Ангела Меркел. На церемонията се чака да участват президентът на Франция Еманюел Макрон и английският министър председател Тереза Мей.
Събитието бе разказано от държавното управление в Лондон като „ най-големия английски боен театър от скорошната история ".
По-голямата част от въоръжените сили минават от Портсмът през Ламанша към Нормандия. Най-мащабната интервенция във военната история е от решаващо значение за по-нататъшния ход на Втората международна война. По мотив годишнина от по този начин наречения D-Day, в четвъртък (6 юни), на френското крайбрежие се възнамерява огромно събитие. Тръмп също ще взе участие в него.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР