(Портрет на Петър Димков, дело на дъщеря му Лили Димкова)

...
(Портрет на Петър Димков, дело на дъщеря му Лили Димкова)
Коментари Харесай

Душевните вълнения са основната причина за много заболявания ♥ Петър ДИМКОВ

(Портрет на Петър Димков, дело на щерка му Лили Димкова)

Значение на душевното положение на болните при лекуването

Душевно разположение

Много значимо е при лекуването на болните, изключително на нервно болните, да се влияе на духа им, с цел да се възвърне душевното им успокоение и равновесие. Душевните безредици са главната причина за доста болести. А мотив за такива безредици в живота се срещат постоянно, изключително при хората с по-неустойчива нервна система. Поради това всеки би трябвало да се стреми по опция да отбягва тяхното нездравословно въздействие, да преодолява гнева, досадата, раздразнението и т. н., да изучи изкуството да живее вярно, да вижда всичко хубаво в живота.

Мечти и мечти

Човек е толкоз по-здрав, по-радостен от живота, по-свеж, по-оптимист, колкото повече е възпитал съзнанието си да мечтае. Шестдесет секунди рационално бленуване, мечтане са шестдесет секунди цялостен живот - покой за тялото и за душeвността. Затова мечтайте колкото можете повече, само че рационално! Мечтайте за мощ, здраве и триумфи в труда! Това ще ви помогне за положителното въодушевление и психологично равновесие, които имат значение за здравето ви.

Вярата и нейната мощ

Вярата е семето на всяко знамение! Вярата в положителното, вярата в хубавото, в хубостта дава мощ. Тя крепи индивида. А тъжното, тъмно въображение е религия в нещастието. Човек, който има вяра и знае да желае, реализира всичко, а който мисли „ не мога “, залоства вратата за всеки триумф, за всяка опция.

Бодрост и положително въодушевление

По националната медицина най-важната причина при лекуване, изключително на някоя тежка болест, е живостта на духа, безусловната воля и убеденост за излекуване. Това състояние е било поддържано още от богомилите и на първо място от Боян Мага. Затова на всички заболели би трябвало на първо място и постоянно да се предлага жизненост и положително въодушевление. Богомилите са учели, че положителното въодушевление оказва върху индивида същото въздействие, каквото оказва слънцето върху растението.

Радостта въздейства благотворно и на здравите хора. За тях тя играе същата роля, каквато озонът в природата. Когато човек е в положително въодушевление, диша по-дълбоко и доста по-лесно понася и тежкия труд. Радостта удвоява силата за работа и преди човек да се опита да завладее нещо в света, би трябвало да завладее насладата от живота.

Песимизъм

Гледането на нещата откъм неприятната страна и неприятното въодушевление се отразяват неизмеримо зле на здравето. Те са основните виновници за огромна част от нервните болести. Ето за какво всеки би трябвало да се стреми да бъде постоянно радостен, тъй като веселостта е лекарство, от което би трябвало да се ползува всеки; човек би трябвало да се смее всеки път, когато може - използвайте това гратис лекарство, което развива гърдите, раздвижва кръвта и усилва силата на индивида.

От: „ Българска национална медицина “ Том 1: Природолечение и природосъобразен живот “, Петър Димков, изд. „ Астрала “, 2001 година
*Портрет на Петър Димков, дело на щерка му Лили Димкова,

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР