Портланд, Орегон, придоби лоша слава като град, в който всички

...
Портланд, Орегон, придоби лоша слава като град, в който всички
Коментари Харесай

Град комуна: Легализацията на дрогата докара Портланд до невиждани дъна

Портланд, Орегон, закупи неприятна популярност като град, в който всички опиати са легални, а наркоманиите и бездомността са необятно публикувани.

*Преупреждаваме, че публикацията е със наличие, което може да не е уместно за чувствителни хора.

Декриминализацията на опиатите докара до разнообразни странични резултати, в това число нараснали равнища на престъпност и проблеми с публичното здраве. Популярният ютубърТайлър Оливейра прегледа казуса в свое видеои със свои съратници разиска евентуални решения за справяне с рецесията.

За да придобие визия за обстановката, той разговаряс Кевин, предан обществен служащ с опит от първа ръка в работата с бездомното население.

Нарастващата рецесия

Кевин, пребиваващ цялостен живот в Портланд и обществен служащ, е очевидец на ескалиращата рецесия с бездомните от първа ръка. Той акцентира незабавната потребност от рационален метод, комбиниран с старания и пристрастеност, за решение на казуса. Докато придружаваше Кевин в работата му, Тайлър стана очевидец на разпространяването ипристрастяването към опиати, наркосцената навън и провокациите, пред които са изправени правоохранителните органи при ефикасното справяне с престъпността.

Среща с " кметове " на лагери

В огромните лагери на Портланд Кевин срещна аудиторията с „ кметове “ – бездомни хора, които работят като водачи в тези общности. Въпреки връзката на Кевин с тяхне е скрита рисковата среда и разпространяването на насилието, с което той се сблъсква по време на напъните си за разпространение на казуса. Рискът от физическо нахлуване, в това число намушквания с нож и побой, в допълнение акцентира сериозността на обстановката.

Разкриване на епидемията от опиати

За да разберем по какъв начин Портланд е обхванат от пристрастяване към опиатите, основателите на клипа ни отдевоха и срещнаха с наркозависими в центъра на Портланд. Фентанилът, мощен синтетичен опиоид, измести доста други медикаменти и стана обезпокоително известен през последните години, твърди Кевин.Употребяващите намерено употребяват опиати на публични места, като лицата демонстрират тежки психологични болести и липса на достъп до уместно лекуване.

Последици и провокации

Епидемията от опиати имаше тежки последствия, водещи до нараснали равнища на престъпност, затворени предприятия и компрометирана социална сигурност. Наличието на фентанил и последвалото повишаване на случаите, свързани с опиати, сътвориха рискова среда както за бездомните, по този начин и за общността като цяло. Освен това неналичието на ефикасна помощ и услуги за поддръжка, утежнява обстановката.

Проучване на напъните

Кевин и Тайлър изследваха напъните на града за справяне с рецесията, изключително посредством приюти и стратегии за помощ. Кевин обаче посочинедостатъците в системата за заслон, цитирайки случаи на обири и нехигиенични условия. Бездомните хора постоянно се сблъскват с провокации, когато се пробват да получат достъп до тези запаси, с лимитирана налична поддръжка за лекуване на психологично здраве и възобновяване от корист с субстанции.

Въздействието на декриминализацията

Решението на Портланд да декриминализира опиатите е въодушевено от сполучливи модели в страни като Португалия и Холандия. Въпреки това, за разлика от тези страни, Портланд не съумя да приложи цялостни системи за помощ преди декриминализацията. Липсата на налични стратегии за възобновяване и свободата, предоставена на употребяващите опиати без подобаваща поддръжка, докара до непредвидени последствия и още по-предизвикателна обстановка.

Заключение

Портланд, Орегон, се намира в разгара на наркомания и рецесия на бездомността, като декриминализацията на опиатите е значим фактор, способствуващ за това. Реакцията на града, въпреки и доброжелателна, не съумя да обезпечи нужната поддръжка и рехабилитационни услуги за засегнатите. За дейно справяне с рецесията е нужен изчерпателен метод, в това число налично лекуване, поддръжка за психологично здраве и дълготрайни решения за бездомността. Само посредством композиция от тези старания Портланд може да възвърне репутацията си и да обезпечи по-добро бъдеще за жителите си.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР