Porsche Tennis Grand Prix, осминафиналАрина Сабаленка – Барбора Крейчикова 6-2,

...
Porsche Tennis Grand Prix, осминафиналАрина Сабаленка – Барбора Крейчикова 6-2,
Коментари Харесай

Арина Сабаленка беше безкомпромисна срещу Крейчикова


Porsche Tennis Grand Prix, осминафинал

Арина Сабаленка – Барбора Крейчикова 6-2, 6-3

Арина Сабаленка се класира за четвъртфиналите в Щутгарт след безапелационна победа над Барбора Крейчикова. Световната №2 показва доста високо равнище в първия си мач на клей за годината, като не разреши на съперничката си да стигне до нито една точка за пробив в хода на дуела.

В идната фаза шампионката от Australian Open ще се изправи против испанска съперничка в лицето на Паула Бадоса или Кристина Букса.

Сабаленка пласира 10 аса против 2 за Крейчикова, като в това време направи по-малко двойни неточности (1-3). Беларускинята завоюва впечатляващите 88% от точките си на първи сервис (29/33) и осъществя три от осемте си брейкпойнта (38%).

Втората сложена сложи съперничката си напрегнат още първоначално, само че Крейчикова избави брейкпойнт при 2-1. Това обаче бе последният положителен миг за чехкинята в първия сет. Сервисът на Сабаленка затрудняваше съществено международната №12, като в това време беларускинята се движеше доста по-добер по корта. Световната №2 записа две следващи подавания на нула, като в това време завоюва два дълги и оспорвани гейма на ретур, като по този метод надви с 6-2 в първия сет.

Сабаленка продължи да господства и във втората част и съумя относително елементарно да натрупа задатък от 3-0. При 5-2 Крейчикова избави мачбол и завоюва подаването си, само че единствено отсрочи неизбежното, защото нейната съперничка записа нов сервис гейм на нула, с който форми крайното 6-2, 6-3 след 75 минути на корта.

Резултати от приключилите мачове от деня:

Каролина Плишкова – Мария Сакари 6-2, 6-3

Кори Гоф – Вероника Кудерметова 6-2, 4-6, 7-6(3)

Елена Рибакина – Юле Ниймайер 7-5, 6-3

Арина Сабаленка – Барбора Крейчикова 6-2, 6-3
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР