Porsche Tennis Grand Prix, четвъртфиналПаула Бадоса – Онс Жабур 7-6(9),

...
Porsche Tennis Grand Prix, четвъртфиналПаула Бадоса – Онс Жабур 7-6(9),
Коментари Харесай

Трети полуфинал за годината и №2 в света за Паула Бадоса


Porsche Tennis Grand Prix, четвъртфинал
Паула Бадоса – Онс Жабур 7-6(9), 1-6, 6-3


Женският тенис ще има нова №2 в понеделник. Това е Паула Бадоса, която доближава до нов персонален връх след победа на четвъртфиналите в Щутгарт над Онс Жабур.

За трети път от четири мача посред им се стигна до съдбоносен сет, в който испанката бе по-хладнокръвна и по този начин след 2 часа и 11 минути игра стигна до триумфа със 7-6(9), 1-6, 6-3. За нея това е трети полуфинал през сезона.

Ключов се оказа траялият 67 минути първи сет. В него и двете имаха преимущество в даден миг – Бадоса за 2-0, а Жабур при 5-3. В последна сметка се стигна до тайбрек, в който Бадоса избави сетболи на съперничката при 5-6 и 7-8 преди на собствен ред да осъществя третата си опция.

В първите пет гейма на втората част испанката завоюва едвам 6 точки и това докара до доста бърз сет в интерес на тунизийката. Ключово бе началото на решителния сет, когато Жабур имаше психическото преимущество. Бадоса избави четири брейкбола в третия гейм, а от 2-2 направи серия от 8 следващи точки, с цел да поведе с 4-2.

Жабур върна пробива в седмия гейм, само че Бадоса небрежно проби още веднъж преди да постави завършек на мача с сполучлив сервис гейм.

За нея следва мач против постоянната ѝ партньорка на двойки Арина Сабаленка, която в различен трисетов мач се оправи с Анет Контавейт след 6-4, 3-6, 6-1.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР