Porsche придоби акции от американската компания Group14 Technologies, която има

...
Porsche придоби акции от американската компания Group14 Technologies, която има
Коментари Харесай

Porsche инвестира в американска технология за батерии - видео

Porsche закупи акции от американската компания Group14 Technologies, която има силициево-въглеродна технология за литиево-йонни акумулатори. Германският производител на спортни коли влага 100 милиона $ (около 94 милиона евро) във финансов кръг от серия C, в който няколко участници влагат общо 400 милиона щатски $ (370 милиона евро).

С нарастването на капитала си Group14 Technologies, основана в Уудинвил (Вашингтон), желае да форсира световното си произвеждане на аноден материал за литиево-йонни акумулатори. Преди края на тази година Group14 желае да постави главния камък за още една фабрика за производството на по този начин наречените Battery Active Materials (BAM).В бъдеще Group14 ще е снабдител и на Cellforce Group от Тюбинген, в която Porsche има мажоритарен дял.



Cellforce е учредена през 2021 година от Porsche и Customcells Holding. От 2024 година нататък взаимното дружество би трябвало да създава независимо създадени високопроизводителни акумулаторни кафези със силициеви аноди за дребни серии, моторни спортове и високопроизводителни транспортни средства в Германия. Очаква се акумулаторните кафези Cellforce да се употребяват в електрически задвижваните коли Porsche с високопроизводителни задвижващи елементи.

Следващото потомство акумулатори би трябвало да бъде доста по-мощно. Химията на новите кафези разчита на силиция като аноден материал. Това може доста да усили енергийната компактност спрямо батериите от настоящото потомство. Това значи, че батериите на бъдещето могат да съхраняват повече сила при същия размер и по този метод да оферират по-дълъг пробег на елмоболите от този на наличните през днешния ден на пазара акумулатори. Иновативната химия също по този начин понижава вътрешното противодействие на батерията и тя може да всмуква повече рекуперативна сила както и в това време да се зарежда по-бързо.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР