Поройни дъждове засегнаха части на Хърватия и Словения близо до

...
Поройни дъждове засегнаха части на Хърватия и Словения близо до
Коментари Харесай

Проливни дъждове наводниха Словения и Хърватия

Поройни дъждове засегнаха елементи на Хърватия и Словения покрай Адриатическо море, предизвиквайки наводнения и свлачища и затруднявайки пътния трафик, заяви АП.

Неспиращият дъжд по крайбрежието на Словения докара до преливане на река Драгоня на границата с Хърватия, заради което бе блокиран основен път в региона и затворен граничен пункт.

Свлачище повали дървета в региона на крайбрежния град Копер и наводни районни пътища, а придошлите води на Адриатическо море потопиха част от брега край Пиранския залив, предава Българска телеграфна агенция.

Властите оповестиха, че над 200 семейства са останали без ток в северозападната част на страната, в това число в крайбрежния град Изола и в отдалечени планински региони, където влажен сняг и падащи клони прекъснаха кабелите, възпрепятствайки преноса на електоенергия.

В прилежаща Хърватия неприятното време задържа в пристанищата фериботите, плаващи до островите в Адриатическо море, и провокира свлачища и наводнения в северния полуостров Истрия.

Пожарните екипи са дали отговор на десетки сигнали поради наводненията на полуострова, които блокираха пътища и заплашиха домове и хора, съобщи Дино Козлевац, чиновник в службата за бедствия и повреди, съобщи Хина.

Силният вятър по крайбрежието накара управляващите да забранят придвижването на камиони с ремаркета по основния крайбрежен път, както и навътре в страната, където сняг и мъгла забавят придвижването. Свлачища блокират няколко други локални пътища, а служащи по поддържката на пътищата са заети с коригиране на осветлението на пътищата и изваждането на коли от водата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР