Поройни дъждове, придружени с ураганни ветрове, и наводнения в около

...
Поройни дъждове, придружени с ураганни ветрове, и наводнения в около
Коментари Харесай

Порои и наводнения в около 44 окръга на Турция, десетки полети са отменени

Поройни дъждове, съпроводени с ураганни ветрове, и наводнения в към 44 окръга на Турция, в това число в Истанбул, предизвикаха усложнения в сухопътния превоз и частични спирания във въздушния трафик, заяви Българска телеграфна агенция.

Турските авиолинии отложиха през вчерашния ден и през днешния ден от летище Истанбул десетки полети по вътрешните дестинации поради неприятното време. Спрени са полетите до Анталия, Сивас, Кахраманмараш и Ерзурум, заяви представителят на " Търкиш Еърлайнз " Яхия Юстюн. Той добави, че е допустимо през днешния ден да бъдат отсрочени още полети и до други дестинации и предизвести пасажерите да наблюдават за ситуацията от уеб страницата на самолетната компания.

Не се оповестява за анулация на полети по интернационалните дестинации.

Междувременно от Координационния център за бедствия (АКОМ) оповестиха, че през вчерашния ден в 20 региона на Истанбул са паднали по 221 литра превалявания на кв/м. Много подлези, сутерени на жилищни здания, пътни артерии са наводнени, което сътвори усложнения за трафика.

За известно време бе прекратено придвижването на метрото по линията Алибейкьой - Eминьоню.

От валийството на Истанбул оповестиха, че преваляванията, които основно в европейските региони са по-интензивни, а в азиатската част са с спирания, ще продължат и през днешния ден.

Според централната синоптична работа във вторник се чака прекъсване на преваляванията.

Източник: БНР
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР