Порожанов и областният управител на Ямбол да подадат оставки заради

...
Порожанов и областният управител на Ямбол да подадат оставки заради
Коментари Харесай

От Движение България на гражданите поискаха оставки

Порожанов и регионалният шеф на Ямбол да подадат оставки поради некомпетентност, настояха от "Движение България на жителите " в позиция, публикувана от пресцентъра на придвижването.

ДБГ оценяваме първичната реакция на Министерство на земеделието и храните, регионалната администрация и Министерство на вътрешните работи по отношение на чумата по дребни преживни животни в Ямболско като несъответстваща. Липсата на навреме деяние от страна на министъра на земеделието и храните и на регионалния шеф за налагането на ограниченията по ограничение на придвижването в региона и информиране на популацията.

Оставките на дребни служители може да отпушват напрежението, само че не вземат решение казуса. Около 10 дни Министерство на земеделието и храните, управляващите на регионално и общинско равнище, Министерство на вътрешните работи не започнаха ограничения за ограничение на епидемията и позволиха разрастването й, макар предизвестието на БАБХ за съществуването на огнище на чума в Южна България.

В това време е било нужно 100 индивида на терен и всички съпътстващи ограничения ограждане и защита на региона. Пълни проучвания на стадата в общината. Изхранване на животните в стопанствата, които да бъдат поставени под карантина, с цел да се ограничи болестта. Вместо това виждаме ограничения на хартия и липса на действителни дейности, което докара до загуба на хиляди животни.

Министърът на земеделието и храните Румен Порожанов и регионалният шеф на Ямбол Димитър Георгиев би трябвало неотложно да си подадат оставката поради неуспеха в ограничението и своевременното преодоляване на епидемията. Бездействието, в тази ситуация, докара до изтриване на отглеждането на животни на десетки стопани в Ямболско и основаване на действителна заплаха от разнасяне на чумата в други региони.

Трябва да отбележим, че показните дейности на Корнелия Нинова през последната седмица я принизиха до мащаба на "Динковия популизъм ", като тя освен не способства за решаването на казуса, а и персонално наруши карантината в инфектираните региони.

Призоваваме чиновниците на БАБХ да продължат ограниченията по ограничение разпространяването на болестта при цялостното подпомагане на Министерство на вътрешните работи, а държавното управление да обезпечи лесното кандидатстване на животновъдите в България за средства по Регламент 652 на Европейска комисия за обезпечаване на добра биологична среда.

Във връзка с новата опасност от африканска чума по свинете от север е належащо неотложно привикване на националната епизоотична комисия, прецизен надзор по границата и образуване на стремително звено от експерти за незабавна реакция при нов случай на болест. Това са минималните превантивни ограничения, за попречване на огромната заплаха за българското отглеждане на животни.

Не ни би трябвало спешен ПР, а спешен щаб, който да овладее чумата по дребните преживни животни и да ограничи оптимално разпространяването на африканска чума по свинете, настъпваща от Румъния, се написа в формалната позиция на придвижването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР