Пороен дъжд и градушка, колкото грахово зърно, отново се изсипаха

...
Пороен дъжд и градушка, колкото грахово зърно, отново се изсипаха
Коментари Харесай

Поройни дъждове в Пловдив


Пороен дъжд и градушка, колкото грахово зърно, още веднъж се изсипаха над Пловдив. Повечето улици и булеварди са под вода и напредването по тях е извънредно затруднено, защото шахтите не съумяват да поемат водата.

Близо един метър е водата в региона на Сточна гара в Града под тепетата.

Огромни локви са се образували по централния бул. "Ал.Стамболийски ". В квартала "Кючюк Париж " се е образувала безусловно водна завеса.

Автомобилите едвам пъплят и са съвсем под вода. Образували са се тапи.

Има наводняване търговски обекти, къщи и бензиностанции. Хора оповестяват, че тук-там водата доближава до кръста.

Над 100 са сигналите за наводнени приземни етажи и изби постъпили в пожарната работа на Пловдив. Няколко от известията са и за наводнени сектори от пътната инфраструктура и закъсали коли. Това оповестиха за ФАКТИ от Министерство на вътрешните работи.

Към момента произшествията се отработват от осем екипа. Свободният от дежурство състав е събран и е включен в работата на терен. Шест транспортни сектора са наводнени и не се позволява прекосяването на транспортни средства през тях. Създадена е организация за предисоциране на сили и средства от прилежащи области на област Пловдив, които да окажат помощ при обработването на сигналите.

Обстановката в област Пловдив

Информация към 20:30 часа

Към този час в РДПБЗН-Пловдив са постъпили над 170 сигнала за наводнени изби, приземни етажи, пътни сектори и закъсали коли.

Произшествията се отработват от 14 екипа на РДПБЗН-Пловдив. Предислоцирани са 2 екипа с 6 чиновници и 6 мотопомпи от РДПБЗН-Кърджали.

По-характерни катастрофи:

Отводнени са 4 болнични заведения,

изтеглени са коли с бременна жена, майка с 2 деца и майка с 3 деца (от разнообразни автомобили).

Екипи са се отзовали на 2 сигнала за изтегляне на трудноподвижни хора.

Това е второто за седмица естествено злополучие, което застига Пловдив. Само преди 2 дни проливен дъжд се изля над града.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР