Порочните практики на Мартин Божанов – Нотариуса започнаха да излизат

...
Порочните практики на Мартин Божанов – Нотариуса започнаха да излизат
Коментари Харесай

Порочните практики Мартин Божанов – Нотариуса излизат наяве, изнудвал и Ивайла Бакалова

Порочните практики на Мартин Божанов – Нотариуса започнаха да излизат нескрито. Оказва се, че той е изнудвал Мис България 2001 година Ивайла Бакалова. И освен.

„ 100 000 лв., с цел да ме съставлява при разнообразни заплетени обстановки и проблеми ми искаше Мартин Божанов – Нотариуса. “ Това описа след убийството на мъжа бизнесдама.

Парите били, с цел да й спомага по разнообразни проблеми, в това число правосъдни каузи и напредване на тъжби, които подала в прокуратурата.

Божанов я потърсил с офертата след гибелта на нейния брачен партньор. Тя отказала да ги даде. Тогава Нотариуса почнал да й звъни всеки ден

„ Ти за каква се взе “, казвал той. Тя му обяснила, че се съди с бизнес семейство, което към този момент му е клиент. „ Това не е проблем за мен “, отвърнал Божанов. Жената обаче отказала да подписа контракт с мъжа.

Мартин Нотариуса бе погубен през вчерашния ден в столичния кв. „ Горна баня “. Един от изстрелите е попаднал в главата му. Мъжът е погубен с няколко изстрела. Единият е в главата. Открито е парче от гилза. Тя е малокалибрена. Трупът му е открит от жена му.

Шефката на градската прокуратура Илияна Кирилова уточни, че ще има инспекция за остарели следствия против Божанов.

„ Доколкото знам, Мартин Божанов – Нотариуса през годините е бил забавен около делото „ Крашевски “. В момента служебно ми е известно, че в Софийската градска прокуратура има подадени сигнали за опасност от негова страна по отношение на магистрати “, съобщи Кирилова.

Негова жертва била и Ивайла Бакалова

Нотариуса изискал от Бакалова да му заплати 100 000 лв. след ареста на приятеля й Веселин Денков – Весо Брадата.

Разкритията прави самата Ивайла Бакалова в следствие на Антикорупционния фонд. В него тя признава, че Мартин Нотариуса посредством медиатор е изискал 100 бона от нея за свободата на приятеля й. Самият Мартин Божанов не отхвърля, че е влезнал в контакт с Бакалова. Той обаче прецизира, че го е направил, защото “човекът е търсил добър углавен юрист ”.

От прикрит запис пък излиза наяве, че Нотариуса е осведомен с елементи по делото на Весо Брадата.

„ Всичко знам по това произвеждане, знам показанията на очевидци, всичко ми е ясно по него. Но има хора, които лежаха по две години и половина в ареста и твърдяха, че са почтени. Идеята е да забележим дали може да помогнем. Ако се лутате единствено, че той е доста почтен, а съдът е доста натиснат, тогава ще се въртите в този обаян кръг и той ще си стои вътре… “

Бакалова е сюрпризирана, че Мартин Нотариуса е осведомен с детайлности по случая.

„ Започнах да протоколирам неща, които ми споделят, за себе си. За да схващам това, което ми споделят. Защото то беше чудовищно “, споделя тя.

В изявление за Антикорупционния фонд Божанов пък изяснява, че се занимава с комерсиална и консултантска активност

„ Консултирам голям брой юридически и физически лица по всевъзможни въпроси. От това по какъв начин да аранжират градината си или дома си, до това към кой вероятно юрист да се обърнеш и по този начин нататък. Поради огромния ми житейски опит, това, че познавам голям брой адвокати, е обикновено, в случай че някой показа с мен, че има някакъв проблем, по гражданско, комерсиално или наказателно дело, аз да го насоча към някой, вие несъмнено ще попитате какъв интерес имам? Интересът ми е следният. Ако този човек се съгласи, аз ще сключа контракт, като съветник с него, а юристът който ще препоръчам, ще работи с него напълно по делото “, изяснява Нотариуса

Той спряган и за асистент на някогашния следовател Петър Петров, прочут като Пепи Еврото.

Източник: 24 часа/Телеграф

Още вести четете в категорията Крими&Темида 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР