Поредното жестоко убийство е централна медийна тема. Този път става

...
Поредното жестоко убийство е централна медийна тема. Този път става
Коментари Харесай

По думите ще ги разпознаете

Поредното грубо ликвидиране е централна медийна тематика. Този път става въпрос за малко момиченце – грубо изнасилено и пребито, което умря след това. А закононарушението е осъществено в покрайнините на сливенското село Сотиря.
Няма да се спирам на детайлности към случая – те са за престъпната хроника. Но не може да не направи усещане изявление на представителя на прокуратурата Румяна Арнаудова, която в утринния блок на Нова телевизия приказва по какъв начин поради самопризнанието на обвинявания за причинител Мартин Трифонов присъда му от доживотна ще бъде понижена с една трета.
Не знаех, че прокуратурата към този момент пресмята какъв брой тъкмо ще живее някой, че да може да му понижи присъдата толкоз тъкмо. И разбирам това да го каже някой в кръчмата, само че на представителя на основния прокурор и също прокурор не му отива - даже на основа лапсус. Защото в случай че каже такова нещо в съда и не разбере какво споделя, като нищо и някое дело отпътува. А в случай че отношението към доказателствата е също такова, тогава става: " Ние ги хващаме, те ги пускат ".
Сигурно на много хора ще им стори дребнаво, само че тъкмо такива прояви на непрофесионализъм демонстрират за какво хората нямат доверие в институциите. В България е към този момент изключително мощна модата като стане нещо, първо да го качиш във Фейсбук или да го пратиш по медиите, вместо да се обърнеш към виновната институция. И това в действителност демонстрира тоталния разпад – тъй като медиите не са полиция, не са съд, а всеобщо хората към този момент ги възприемат като двете и по-лошо – чакат от медиите да се държат като такива. А това е сташно!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР