Поредно скандално назначение направиха от ПП – ДБ. Този път

...
Поредно скандално назначение направиха от ПП – ДБ. Този път
Коментари Харесай

Денков назначи разследван зам.-министър на транспорта, дал 27 млн. на първата групировка без търг

Поредно скандално предопределение направиха от Политическа партия – Демократична България. Този път разследван от прокуратурата някогашен началник в БДЖ става зам.- министър на превоза. Григорий Григоров е назначен за заместител на Георги Гвоздейков в кабинета на Денков - Габриел.

 

Името на Григоров нашумя след разкрития за тежки злоупотреби с ремонт на остарели вагони на повишени цени, след инспекция
на огромна поръчка на „ БДЖ – Пътнически транспорти “.

 

Договорът е форсиран незабавно след изборите през 2021 год., като за него не е провеждана социална поръчка. Контрактът е на стойност 27 млн. лева без Данък добавена стойност и съгласно медийни изявления, цената за ремонт на остаряла мотриса излиза голяма – парите би трябвало да стигнат за 15 вагона. Договорът бил прочут в коридорите на транспортното министерство като " Проекта Сокол ". 

Друг фрапиращ факт е, че зад компанията реализатор публично стои Валери Димитров- основател на първата борческа формация “Клуб 777 ”.

Името на Димитров през годините участва в най-различни кавги и незаконни схеми.

 

Започвайки от образуване на бригади за рекет и изнудване през 90 те год., през банкрута на “Кристалбанк ”, инсцениран от него грабеж на публичен трезор на столичната ул. Княз Борис I и десетки други закононарушения.

 

През 2009 год. минимум 106 сейфа, цялостни с левове и валута, златни украшения и документи, бяха ограбени от апашите, преоблечени като служители на реда. Полицията тогава подозира притежателя на трезора Валери Димитров, само че не намира задоволително доказателства.

 

Според близки до Димитров, самия той при финансови проблеми е отварял сейфовете на своите клиенти с подправени ключове. През 2009 год. обаче взема решение да измъкне всички пари от сейфовете на клиентите си.

 

За скандалната поръчка е формирано следствено дело против Григорий Григоров, споделят от проверяващите органи.

Изключително забавно е от къде ПП-ДБ разполагат с сходна банка фрагменти и с назначението на Григоров следва да избухне нов скандал.

Инфо: skandal.bg

Тагове: Григорий Григоров ПП – ДБ Георги Гвоздейков Денков – Габриел Мария Габриел Николай Денков
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР