Поредно необичайно хладно утро - до 8 градуса падна температурата

...
Поредно необичайно хладно утро - до 8 градуса падна температурата
Коментари Харесай

Очаква се предимно слънчево време следващите дни

Поредно извънредно хладно утро - до 8 градуса падна температурата в Чирпан и Елхово. По морето обичайно се задържаха малко по-високи: Бургас - 13, Варна - 14 градуса.

Без основна разлика ще се задържат оптималните температури, по отношение на през вчерашния ден - сред 24 и 29 градуса, малко по-ниски по Черноморието. В София - към 24 градуса.

Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от изток-югоизток. Ще бъде най-вече слънчево, с валежи единствено на обособени места в планинските региони на Западна България.

През нощта ще е безоблачно, в множеството региони и безшумно. А на следващия ден сутринта ще бъде слънчево и още веднъж - прекомерно хладно, с минимални температури сред 8 и 13 градуса, в София - към 9 градуса.

Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър, който след обяд в Източна България ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са сред 22 и 27 градуса, в София - към 22 градуса. От запад облачността ще се усилва и на обособени места основно в Рило-Родопската област ще превали дъжд.

Предимно слънчево ще се задържи времето по Черноморието. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са сред 21 и 25 градуса - близки до температурата на морската вода.Вълнението на морето ще е 2 бала.

Слънчево ще е сутринта и в планините, само че облачността от запад ще се усилва и в следобедните часове тук-там основно Рило-Родопската област.

Ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад. Максималните температури в курортите ще са сред 10 и 15 градуса.

Времето в Европа ще има повече слънчеви часове ще има на следващия ден в централноевропейските страни, а на Пиренейския и Апенинския полуостров, както и в южните региони от Франция, ще се задържи и по-топло от нормалното за сезона. Ветровито и с превалявания от дъжд ще бъде в по-голямата част от Британските острови и Северна Европа.

У нас, и през уикенда ще се задържи най-вече слънчево. В неделя, с прекосяване на леден атмосферен фронт през страната, облачността ще се усили, на обособени места ще превали. С увеличаване напразно от северозапад ще нахлува по-хладен въздух и по здрач и през нощта против понеделник температурите ще се намалят сензитивно.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР