Поредно изследване разкрива тревожните странични ефекти от използването на микровълнова

...
Поредно изследване разкрива тревожните странични ефекти от използването на микровълнова
Коментари Харесай

Защо не трябва да слагаме пластмасови съдове в микровълновата печка?

Поредно проучване разкрива тревожните странични резултати от потреблението на микровълнова печка. Експертите от дълго време сигнализират, че не трябва да слагаме храна в пластмасови съдове и изясняват тъкмо за какво.

Сложени в микровълновата печка, синтетичните материали свобождават " орди " от дребни пластмасови частици - в някои случаи повече от 2 милиарда нанопластмаси и 4 милиона микропластмаси на квадратен сантиметър.

Авторите на проучването - експерти от на Университета в Небраска, Съединени американски щати употребявали микровълнова печка за пластмасови бебешки бутилки, публично утвърдени като безвредни за приложимост. В бутилките поставят вода и други течности и ги загряват в продължение на три минути.

Резултатите демонстрират, че вследствие на това деяние, децата ще обхванат огромни количества микропластмаса.

Неотдавнашно изследване открива, че 77% от хората на планетата към този момент имат микропластмаса в кръвта си.

И в това, за жалост, не е толкоз учудващо, поради че дребни пластмасови частици са открити даже по най-високите върхове на Земята, както и в най-дълбоките океани, написа lifestyle.bg.

Някои микропластмаси са направени от перфлуороалкилирани химикали (PFAS), наричани нормално " безконечни химикали ", защото е належащо доста време, с цел да се разградят.

Експертите към момента изследват по какъв начин тъкмо микропластмасата въздейства на организма.

Но несъмнено е, че е токсична и може да има редица нездравословни последици.

И в случай че желаеме да заобикаляме сходни отрицателни въздействия, добре е да създадем някои дребни промени в личното си всекидневие. Като начало може просто да не слагаме пластмаса в микровълновата си печка, поучават от The Cool Down.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР