Поредният военкомат (военно окръжие) бе подпален в Урюпинск, град с

...
Поредният военкомат (военно окръжие) бе подпален в Урюпинск, град с
Коментари Харесай

Още един военкомат бе подпален, този път в Урюпинск - Свят

Поредният военкомат (военно окръжие) бе запален в Урюпинск, град с население от 30 000 във Волгоградска област на Русия. Подпалвачът е арестуван. Според пропагандни телеграм канали, името му е Михаил Филатов, той е съветски националист и желал да покаже отношението си към войната.

Пожарът е избухнал към 4 часа сутринта на 26 септември. Предишния ден няколко десетки мобилизирани локални мъже са изпратени в " образователни центрове ". На видео от охранителна камера се вижда, по какъв начин подпалвачът паркира задницата на Лада 2115 компактно пред вратата на военкомата и стартира да замерва сполучливо постройката с коктейли " Молотов ".

От Министерството на изключителните обстановки на Русия във Волгоградска област упорстваха няколко часа, че тази нощ на улица " Октябърская " е горял домакински автомобил.

Според локални управляващи, вредите по парцела са минимални, поради бързата интервенция на пожарната. Няма потърпевши.

Ден рано сутринта избухва пожар в постройката на селската администрация, военкомата, театъра и художественото учебно заведение на близкото населено място Береславски. Министерството на изключителните обстановки се пробва да откри формалната причина за тези пожари, до момента в който локалните поданици са сигурни, че става дума за тенденциозен палеж. Миналата седмица уикенда е изработен опит за подпалване на административната постройка в Камишин, Волгоградска област.

Урюпинск се употребява в съветския фолклор и вицове, като град знак на съветската дълбока провинция. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР