Поредният вандалски акт срещу рейс по обществена линия беше извършен

...
Поредният вандалски акт срещу рейс по обществена линия беше извършен
Коментари Харесай

Кой стреля по автобус на градския транспорт в Пловдив?

Поредният вандалски акт против автобус по социална линия беше осъществен измежду бял ден и то до учебно заведение. В резултат на стрелбата е счупено предното стъкло на транспортното средство. По знамение няма потърпевши.

Час след случая полицията арестува две малолетни момчета - на 14 и 15 години. От тях е конфискуван въздушен пневматичен револвер, с който са стреляли от апартамент във висок блок в региона.

„ Тръгнах в посока центъра и на втората спирка, от лявата страна, по предното стъкло се стреля ”, описа пред NOVA водачът Харач Бойджиян. „ Видях вратата на входа на постройката да се затваря.  Спрях, обадих се на 112, незабавно пристигнаха служители на реда, пристигнаха проверяващи служители на реда. Намериха сачмата ”, описа Бойджиян.

„ Това са двама младежи, стреляли са с въздушен револвер ”, сподели Костадин Тотков, началник на придвижването в транспортната компания.

Той призна, че след следващия случай има терзание в водачите.

„ Щетите са за над 3000 лв., стъклото не е налично, занапред следва да се откри и достави ”, изясни Тотков.

По думите му при предходния сходен случай причинителите също са хванати, само че те не са поискали да платят вредите.

Образувано е досъдебно произвеждане. Полицията ще обяснява по какъв начин двете момчета са се добрали до пневматичния револвер, законно притежаван ли е той, съхраняван ли е по разпоредбите на закона и кой е позволил неточност, с цел да могат да го вземат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР