Поредният тренд, за който можем да благодарим на корейската козметична

...
Поредният тренд, за който можем да благодарим на корейската козметична
Коментари Харесай

Спасителен режим за мазната кожа – двойното почистване

Поредният тренд, за който можем да благодарим на корейската козметична промишленост, се назовава двойно разчистване и е избавителен режим за мазната кожа.

Двойното разчистване е способ за надълбоко разчистване на кожата, който дава обещание да отстрани всички останки от грим и замърсяване в края на деня. За него, както можете да предположите, ще ви трябват два продукта: единият въз основата на маслата, а другият – на водна основа.

Звучи отлично, нали? Вероятно дамите с мазна кожа ще си кажат, че измиващите гелове с масла в състава си не би трябвало да се приближават до лицата им, само че в действителност е тъкмо противоположното. Най-добрият метод да се преборите с непотребния себум и замърсяването са точно продуктите с някакъв вид олио във формулата.

 Спасителен режим за мазната кожа - двойното разчистване

Какво да употребявате?

Ако кожата ви постоянно страда от зачервявавания и раздразнения, потърсете артикул, който с изключение на масла има и дестилат от лайка в състава си. По-този метод освен ще се радвате на надълбоко почистена кожа, само че и ще я успокоите и хидратирате. Лайката е нежна към повърхността й, работи освежаващо и най-после я оставя мека и нежна.

Ако сте фенове на мицеларната вода, потърсете двуфазен артикул с някакъв вид масло: от липа, олио от арган и така нататък Формулата на мицеларната вода е основана по този начин, че да почиства замърсяването и грима с едно придвижване, без да търкате. В добавка към нея маслата работят хидратиращо и подхранващо на кожата, озарявайки и омекотявайки я.

Съчетайте с:

Що се отнася до почистващите артикули на водна база, добра концепция е да заложите на някакъв вид гел, основан особено за добиване на мръсотията от запушени пори и непотребен себум. Такива са геловете с въглен в състава си, които работят на замърсяването като магнит.

Друг вид са измиващите пяни, които се задействат при контакт с вода. Те са по-нежни и се предлагат за всевъзможен вид кожа, като пяната внимателно отмива всичко, натрупало се върху кожата денем.

 Спасителен режим за мазната кожа - двойното разчистване

Стъпка 1: Почистване с артикул въз основата на масла

Винаги стартирате от продукта, който има масла в състава си. Независимо какъв тъкмо сте избрали, в никакъв случай не забравяйте този значим миг: изплакването на лицето след него. Без значение, че по-късно ще нанасяте различен вид почистващ артикул, значимо е да отмиете непотребното количество масла, което остава по-късно. Ако пропуснете тази стъпка, освен рискувате да наподобява мазна, само че и задръстване на порите.

Стъпка 2: Продукт на водна база 

След като изплакнете лицето няколко пъти идва ред на почистващия артикул на водна база. Тъй като дейните съставки във формулите им работят главно на замърсяванията и не толкоз на грима, те ще отстранен всичко останало, с което маслата не са се справили. Ще почистят и остатъка от самите масла, с цел да оставят кожата съвършено чиста и готова за останалата част от режима ви.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР