Поредният шедьовър на фестивала Сцена на кръстопът ще зареди с

...
Поредният шедьовър на фестивала Сцена на кръстопът ще зареди с
Коментари Харесай

Ако сте в Пловдив, гледайте постановката Всички обичат Гари...

Поредният шедьовър на фестивала " Сцена на кръстопът " ще зареди с въодушевление публиката довечера в Драматичния спектакъл. В 19 часа стартира спектакълът " Всички обичат Гари " от британски драматург и композитор Ноел Кауард, прочут като занаятчия на „ добре направената пиеса “ с остроумни разговори, изпълнени с подигравка и възприятие за комизъм.

С една от най-хубавите си пиеси в Пловдив гостува Сатиричен спектакъл " Алеко Константинов " дружно с превъзходния си състав. Постановката е на  Андрей Аврамов, за сценографията се грижи Марина Янева, а какво се случва с Гари, ще забележим с помощта на чудесната игра на Калин Сърменов, Силвия Лулчева, Александра Сърчаджиева, Борислав Захариев, Петър Калчев, Мартин Каров, Добрина Гецова, Кирил Бояджиев, Анджелика Джамбазова.

Главният воин на пиесата е известният артист Гари Есендайн, много капризен от триумфа и славата, " нарцис ", който желае всички да го обичат. Докато суетно се носи на крилете на своята известност, той губи действителна преценка за самия себе си. Разминаването сред самочувствие и действителност непрекъснато го слага в нелепи обстановки, а като се добави и рецесията на междинната възраст, нищо чудно, че става за смях. Висока ли е цената на славата, какви клопки крие известността и каква е същността на театъра - изкуство или средство за печелене на пари - на тези въпроси следва да отговорят актьорите, а дружно с тях и феновете.

" Авторът Ноел Кауард също е артист. И, естествено, пиесата има автобиографичен детайл. Но да опишеш себе си по сходен метод, е демонстрация на голямо възприятие за самоирония. В нашият театър се опитваме да погледнем с усмивка на самите себе си и каним вас - феновете, да надникнете зад кулисите, където се вихрят и нелицеприятни пристрастености ", споделя Аврам Аврамов. 

Още за събитията в Пловдив и района ще намерите в най-хубавия културен гид https://spravochnik.marica.bg/
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР