„Поредният провал. Както във всяко едно отношение. За да се

...
„Поредният провал. Както във всяко едно отношение. За да се
Коментари Харесай

Борисов: Тотален хаос - пуснаха бежанците в четиризвездни хотели, а сега ги пращат на палатки

„ Поредният неуспех. Както във всяко едно отношение. За да се покажат, че са доста готини, пуснаха бежанците в четиризвездни хотели, а в този момент ще ги пращат на палатки. Ние от ГЕРБ месеци наред обяснявахме. Разбирам, би трябвало да ги настаняваш, само че няма стратегия за разселване. Скандално държание на тази госпожа - вицепремиер (Калина Константинова, бел. ред.), която плаши с това видео и се държи надменно. Ако това беше мой министър, повече нямаше да е на този пост. Видях, че и Петков я защитава”. Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Ротердам пред български публицисти.

„ Комисията дава доста пари за бежанците. Ние бяхме създали организация по време на миграционната рецесия никой не усети, че имаше стотици хиляди сирийци. Сега е моментът хората да преценяват кой по какъв начин се оправя. Срам ме е в този момент, когато сътрудници ме питат”, добави той.

По думите на Борисов няма защо държавното управление да се хвали, че получихме пролонгация за петрола до 2024 година: „ При цени от 3,50 лв. защо да се хвалят. Явно са дали някакво заричане, с цел да получат отсрочка”.

Борисов имаше среща с среща с ръководителя на Групата на ЕНП в Екологичен потенциал Манфред Вебер.

„ Когато не можеш да свършиш работа, се оправдаваш с войната”, сподели някогашният министър председател пред Вебер. " В България всичко в този момент е друго от това, което ние представяхме пред Европейска комисия. Те имаха да свършат една работа с бежанците и не я свършиха”, уточни той, визирайки българското държавно управление.

„ Тотален безпорядък е, министър председателят Петков показва с усмивка мечтаното за истина. Мен ми е жалост за тези хора. Сега желаят да ги водят на палатки, откакто излязат от хотелите”, добави Борисов.

„ Правителството няма добра организация по преместването”, отсече още експремиерът.

Преди това Борисов се срещна с ръководителя на Екологичен потенциал Роберта Мецола.

„ С Мецола разговаряхме за неналичието на финансовата непоклатимост в страната ни предвид на обстановката в Украйна. Споделих и терзанията си от множеството заеми изтеглени от актуалните ръководещи и високите цените на тока, с които ръководещите не могат да се оправят. Коментирахме и високата инфлация в страната ни и неналичието на всевъзможни опити от страна на държавното управление да се оправи с нея”, написа Борисов в профила си.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР