Поредни 9 излезли от употреба превозни средства, които са изоставени

...
Поредни 9 излезли от употреба превозни средства, които са изоставени
Коментари Харесай

Още 9 трошки във Варна в списъка за репатриране, продължава разчистването на стари автомобили

Поредни 9 излезли от приложимост транспортни средства, които са изоставени на общински места най-вече в „ Левски “ и „ Възраждане “, са набелязани за репатриране от „ Общински паркинги и синя зона “.

На возилата са сложени стикери-предписание, а притежателите са известени, че имат 14-дневен период, в който да се погрижат да реалокират МПС-то си от общинското място, което заема, в частен парцел. Ако притежателят откри място за колата в различен парцел, които също е общинска или държавна благосъстоятелност, осъществяването на предписанието не стопира.

При неспазване на посочения период транспортното средство се реалокира наложително с „ паяк “ на паркинга за излезли от приложимост МПС, намиращ се под Аспарухов мост. Сумата за възобновяване на разноските, направени по пренасяне на транспортното средство и за отговорно бранене е за сметка на притежателя. Максималният престой на този паркинг е 3 месеца, след което колата се предава за разкомплектоване от лицензиран оператор.

Акцията по слагане на сходни предизвестия стартира през ноември 2017-та. Практиката досега демонстрира, че дават резултат и в множеството случаи притежателите на возилата сами ги реалокират от общинските места.

В началото на 2018-та стана ясно, че по улиците на Варна има над 1000 изоставени автомобила. За разчистването им обаче е нужно време поради тежката процедура.

Серия стъпки се минават, с цел да се стигне до репатриране. МПС-то би трябвало да не е минавало механически обзор повече от 2 години. Изпраща се писмо до притежателите, които би трябвало да заявяват дали автомобилът ще влиза в придвижване или ще го съхраняват в частен парцел. Автомобилът може да се съобщи и за скрап. След заявеното деяние се прави втора инспекция. Преди самото репатриране се залепя стикер-предписание, че колата ще бъде репатрирана до 14 дни.

Собственикът дължи сред 22 и 27 лв., в случай че си вземе колата в 3-месечен период.

Сигнали за излезли от приложимост МПС могат да се подават на [email protected]; [email protected] или на телефон 052/820-921.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР