Поредната престрелка чрез медиите между БСП и ГЕРБ вече е

...
Поредната престрелка чрез медиите между БСП и ГЕРБ вече е
Коментари Харесай

Нинова: ГЕРБ лъжат, че сделката за Техноимпекс не е проверявана

Поредната престрелка посредством медиите сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ към този момент е реалност. Огън този път откри ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която упрекна партията на Бойко Борисов в няколко неистини. Конкретно, соцлидерът стартира с към този момент прословутата приватизация на " Техноимпекс ", където тя заема управителна служба.

" Какво настояват ГЕРБ? " Корнелия Нинова излъга, че договорката е проверявана няколко пъти ", посочи аленият водач и сподели документи като четеше какво написа в тях. Те са от 1998 г, от 1999 година и от 2001 година - от прокуратурата, по думите на Нинова, съобщи БГНЕС. И продължи, изброявайки " лъжите на ГЕРБ ".

Всъщност, документът от 1998 година е от Дирекция " Национална полиция " към Министерство на вътрешните работи, като в него пишел,о че по отношение на прокурорска кореспонденция за " Техноимпекс " от същата година са предоставени заверени служебни копия и са изредени салда, одиторски отчети и така нататък Документът от 1999 година към този момент е от прокуратурата и е удостоверение, че Нинова е предала документи по отношение на инспекцията на " Техноимпекс ".

Третият документ е от Градска прокуратура от 2001 година и съставлява разпореждане, изпратено до КТ " Подкрепа ". В него написа, че с разпореждане от 13 август 1999 година Софийска апелативна прокуратура е отменила постановлението на СГП и е оказала спомагателна инспекция и финансова проверка на " Техноимпекс ". Постановлението за финансовата проверка е от 10 юли. На идващия лист от документа е заключението от всичко това, споделя Нинова, представена от Агенция " Фокус ": " От предварителната осъществената инспекция, в допълнение осъществената такава, в това число и от заключението на осъществената финансова проверка от 1998 година се постанова изводът, че при реализиране на приватизационната договорка на " Техноимпекс " министерството е спазило нужните процедури, изискуеми от закона, нормативната уредба, настояща в този интервал, заради което прокурорите смятат, че липсват задоволително данни, даващи учредения за формиране на авансово произвеждане и постановяват отвод за формиране на авансово произвеждане и приключват преписката ".

" Не са подавани сигнали – неистина номер 1. Подаден е сигнал, подписан от КТ " Подкрепа ". Не са осъществявани инспекции – неистина номер 2. Извършвани са две такива, плюс финансова проверка. Заключенията от всички тези инспекции ви ги прочетох: Не са открити данни за осъществени закононарушения и са прекъснати ", съобщи Нинова. И добави, че ГЕРБ цитират изборно писмо от основния прокурор Сотир Цацаров .

" Чете се едно изречение от него, само че не се демонстрира документа. Много апокрифно някак си ГЕРБ го крият ", безапелационна е тя. Нинова сподели, че се сдобила с него. " Където написа с резолюция на АП - София от 10 юли 2017 година, постановлението на СГП е доказано и също така е посочено, че по преписката не са налице данни за осъществено закононарушения от член 282 и 220 от Наказателен кодекс ", твърди Нинова и уточни, че тези текстове от Наказателен кодекс са длъжностни закононарушения за подписана неизгодна договорка и длъжностни закононарушения при нарушаване или несъблюдение на подписан контракт или договорка.

" Сега Нинова пита: Кой лъже? Уважаеми ГЕРБ за какво лъжете за " Техноимпекс " и за Корнелия Нинова? Кой в този момент ще излезе пред обществото и ще каже: ние излъгахме, ще изясни за какво? ", попита тя. Според нея цялата концепция за проверката на прехода в последните няколко седмици, най-малко обществено и най-малко към този момент се свежда до " Техноимпекс " и Корнелия Нинова. Червеният водач попита задочно ГЕРБ по кое време ще приказва за други покупко-продажби от приватизацията.

" Чули ли сте някой от ГЕРБ да приказва за нещо друго по проверката на прехода? Чули ли сте някой да приказва за колосите в българската стопанска система? Кога някои от тези, които приватизираха тези активи, тъй като аз не съм продавала държавно и общинско имущество, по кое време ще излязат с документи? Кога ще забележим документите за приватизацията на " Булгартабак " , дали са тествани три пъти и няма закононарушение, по кое време ще забележим прехвърлянето на " СиБанк " , за придобиването на Пампорово , за продажбата от Бойко Борисов на 33% от електроразпределителните сдружения ? Кога ще минат през това, което е минало " Техноимпекс "? ", заяде се Нинова.

За край аленият водач съобщи, че всички изчезнали " крепко пушек ", когато предложила лидерска среща за Прехода . " Получих писмо от Цветан Цветанов, който не съм канила на такава среща, че бил ангажиран, и по тази причина изпраща Данаил Кирилов. Данаил Кирилов ще написа законодателни текстове. Той не е лицето, което ще вземе политическото решение. Тази партия водач няма ли? ", сподели тя. По думите ѝ, ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ е декларирал, че е в чужбина. " Патриотите малъчат. Кой в този момент го е боязън? Българска социалистическа партия ли? ", попита Нинова.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР