Поредна вандалска проява в един от големите паркове в Пловдив.

...
Поредна вандалска проява в един от големите паркове в Пловдив.
Коментари Харесай

Вандали изпочупиха барбекютата в парк Лаута“

Поредна вандалска демонстрация в един от огромните паркове в Пловдив. Този път незнайни изпочупиха всичките барбекюта в парк „ Лаута “ в квартал „ Тракия “. Една от версиите е, че актът е дело на вегани, защото на мястото са оставени надписи, определящи месото като нездравословно. Повече, вижте в идващия репортаж.

Кметът на регион „ Тракия “ е получил сигнала за вандалската демонстрация тази заран от жители. Напълно изпочупени са трите бетонни барбекюта, които са обичано място за доста пловдивчани. До тях с алена багра са изписани и изречения като „ Месото носи болежка “ и „ Месото е свирепост “.
Костадин Димитров – кмет на регион „ Тракия “ Рядко имаме такива ориентирани такива вандалски прояви. Имали сме случаи на една чешмичка бутната, счупена на части, до момента в който тук несъмнено се е работило с инструмент. Определено се е работило да се остави някаква диря, да се види това, което са създали.


Най-вероятно вандалите са работили в ранните часове на нощта. Предполага се, че вандалската демонстрация е била авансово замислена, защото осъществена по времето, когато близката камера е била в ремонт.


Костадин Димитров – кмет на регион „ Тракия “ И тъкмо тази част нямаме запис. Ще гледаме прилежащи камери, в случай че има опция да хванем някаква среда.
Не всички хора имат вяра, че вандалската демонстрация е осъществена от вегани.

-Мисля, че просто е някаква детска нелепост.

-Не знам на кой може да му хрумне да го изпочупи в случай, че много постоянно се употребяват най-вече от младежи.

По случая работят чиновниците на Пето районно ръководство. Иззети са записите от всичките камери в парка. До две седмици барбекютата ще бъдат възобновени и даже ще бъдат сложени още три.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР