Поредна вълна от въздушни удари днес са поразили крепостта на

...
Поредна вълна от въздушни удари днес са поразили крепостта на
Коментари Харесай

Режимът в Сирия продължава да избива цивилни

Поредна вълна от въздушни удари през днешния ден са поразили крепостта на бунтовниците в Северозападна Сирия, където повече от 50 цивилни бяха убити в няколко дни на тежки бомбардировки, оповестяват от Сирийския център за наблюдаване на човешките права, представени от " Франс прес ".

Девет деца са измежду 21 души, починали през днешния ден по време на държавен огън в няколко града в провинция Идлиб и прилежащата провинция Алепо.
 Режимът на Асад с въздушни удари против претъпкан жилищен регион
Режимът на Асад с въздушни удари против претъпкан жилищен регион

Пет дами и едно дете са починали

Болница в град Кафранбел в Идлиб е била ударена от артилерийски снаряди , посочи Дейвид Суонсън, който е представител филантропичната работа на Организация на обединените нации.

" Сградата не действа поради тежки вреди върху структурата ѝ ", означи той пред " Франс прес ". Административният шеф на болничното заведение Маджед ал Акраа удостовери офанзивата.

" Болницата е изцяло нефункционираща ", посочи той, допълвайки: " Беше тежка офанзива . Генераторите и даже колата ми се възпламениха. "

Това става след два дни на интензивни бомбардировки от страна на режима на президента Башар Асад в района, в които са починали общо 31 цивилни в неделя и понеделник, показаха от Сирийския център за наблюдаване на човешките права, чието седалище е във Англия.

Доброволци спасители и цивилни са били видени да вадят покрити с прахуляк жертви от руините на разрушени здания след въпросните въздушни удари.

Идлиб и елементи от прилежащите провинции Алепо, Хама и Латакия са под контрола на " Хаят Тахрир ал Шам ", екстремистко-бунтовническа формация, ръководена от някогашния клон на терористичната формация " Ал Кайда " в Сирия (Фронт " Ал Нусра " ).

От Сирийския център настояват, че над 260 цивилни са починали от началото на офанзивата на силите на режима за отвоюването на последната цитадела на бунтовниците в Сирия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР