Поредна стачка на персонала по сигурността на германски летища заради

...
Поредна стачка на персонала по сигурността на германски летища заради
Коментари Харесай

Поредна стачка на служители по сигурността блокира летищата в Германия

Поредна стачка на личния състав по сигурността на немски летища поради спор към заплащането, нарушиха трафика на осем немски летища. Причината за недоволството на персонала по сигурността е поради спор към заплащането, съобщи Българска телеграфна агенция.

Стачката ще обхване летищата Франкфурт, Берлин, Бремен, Хамбург, Хановер, Щутгарт, Дюселдорф и Кьолн/Бон.

Синдикалният колос " Ферди " (Verdi) разгласи следващите протестни дейности, които започнаха в среднощ (01:00 часа българско време) и ще продължат 24 часа.

От синдиката желаят почасово нарастване на заплатата за чиновниците по сигурността на летищата от най-малко 1 евро (1, 11 долара), както и равнене на възнагражденията в другите райони. 

Заради неналичието на надзор по летищата, доста пасажери няма да могат да се качат на борда на самолетите за полетите от най-голямото немско летище във Франкфурт, предизвести операторът " Фрапорт “ (Fraport).

Контролът ще е налице за директните пасажери. 

Нов кръг договаряния са планувани за четвъртък (24 март) в Раунхайм, отвън Франкфурт, като синдикатите се пробват да уредят разногласието за договорите на 25 000 души личен състав по сигурността на национално ниво.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР