Поредна стачка на френските железопътни работници ще започне от днес,

...
Поредна стачка на френските железопътни работници ще започне от днес,
Коментари Харесай

Поредна стачка на служителите на френските железници

Поредна стачка на френските железопътни служащи ще стартира от през днешния ден, 18 април и ще продължи до 19 април, в това число, заяви френската редакция на електронното издание The Local.
Стачката е проведена от националния оператор SNCF.
Само половината от нормалния брой композиции ще се движат от летището „ Шарл дьо Гол “ до Париж, като това ще става с прехвърляне на Gare du Nord, добавя организация Фокус.
Тази стачка е последната в тримесечната поредност, планувана от железопътните служащи и почнала на 3 април поради проектите на държавното управление на президента Еманюел Макрон да реформира тежко задлъжнелият държавен оператор SNCF, написа The Local.
Заради митингите страдат 4,5 милиона ежедневни ползватели на влаковете във Франция, изяснява изданието.
В скорошно изявление, френският президент, който рядко се изрича по въпроса, даде обещание да не трансформира позицията си.
" Ще осъществявам тези промени. Много е значимо да продължим напред и в случай че не го създадем, това ще е политическо лицемерие ", съобщи Макрон.
От профсъюзите дадоха отговор на Макрон, че не схваща от промени и че железопътните служащи са решени да анулират промените. Те се опълчват на проектите да не се дават на новите служащи доживотни контракти и да не им се дава да се пенсионират рано. Железопътните служащи са решени да се борят твърдо и против проектите за приватизация на националния железопътен транспортьор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР