Поредна масирана акция на горските служители от Регионална дирекция по

...
Поредна масирана акция на горските служители от Регионална дирекция по
Коментари Харесай

Интензивни проверки за съхранение на незаконна дървесина на територията на Пловдив

Поредна масирана акция на горските чиновници от Регионална дирекция по горите – Пловдив, Държавно ловно стопанство – Тракия и чиновници на районно управление (на МВР) Раковски и Зонално жандармерийско ръководство – Пловдив се организира на територията на гр. Раковски, с. Белозем и с. Чалъкови. Това оповестиха от пресцентъра на Изпълнителна организация по горите.

От началото на годината това е втората взаимна инспекция с подобен мащаб. При направените инспекции за предпазване на противозаконна дървесина на 74 частни адреса са формирани два акта за определяне на административно нарушаване като са иззети 10 куб.м. дърва за огрев.

Според проверяващите вследствие на интензивните дейности против противозаконните действия в горите и засиления надзор са причина за понижаване на нарушаванията.

От началото на годината до в този момент на територията на РДГ Пловдив са осъществени повече от 1311 броя инспекции, 293 от тях на транспортни средства, 163 обекта за рандеман на дървесина, 102 обекта за продажба на обла и фасонирана дървесина и НГП, 378 ловци, 153 рибари и 222 други физически лица и парцели. За интервала са формирани общо 62 акта по Закона за горите. В прокуратурата са изпратени 55 преписки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР