Поредна измама в интернет пространството заради пандемията. Търговци ни пробутват

...
Поредна измама в интернет пространството заради пандемията. Търговци ни пробутват
Коментари Харесай

Внимание: Не се докосвайте до този дезинфектор за телефон срещу вируси намален на 40 лева!

Поредна машинация в интернет пространството поради пандемията. Търговци ни пробутват дезинфектор за телефон, за който се твърди, че ни обезпечава безвредна от вируси среда.

За задачата би трябвало единствено да се включи към мобилното устройство и по този метод да почистваме клавиатури, бутони в асансьори, принадлежности за хранене, та даже и маски. Това разказал пред Богомил Николов от Асоциация консуматори.

В обявата се твърди, че дезинфекторът е неповторим и обезпечава безвредна среда когато и да е и на всички места. В момента цената е понижена от 67 лева на 40,20 лева Според специалисти обаче не е ясно какъв брой време би трябвало да се дезинфекцира, с цел да има някакъв резултат, както и от какво разстояние да се прави това. Няма и проучване, което да удостовери резултата от приставката.

„ Да не приказваме, че това е LED лампа, за която въобще не е ясно дали излъчва UV лъчи. Зачестяват измамите с разгласи на артикули, за които се твърди, че оказват помощ за лекуването и профилактиката против ковид. Свойствата им обаче са противоречиви. На първо място са питателните добавки, които непрестанно ни се пробутват”, разяснява Николов.

Така да вземем за пример, в онлайн пространството търговци ни оферират антибактериални изтривалки за под и дивани с материи, за които се твърди, че не позволяват вируси. Нет пространството е наводнено и от UV лампи за стерилизация.

„ С тях обаче доста би трябвало да се внимава, тъй като даже може да са рискови. Повечето са много съмнителни. Да не приказваме, че откакто претендират за стерилизация, би трябвало да се записват като биоцидни продукти”, сподели още Николов. Той посочи, че по регламента се записват всички дезинфектанти. Цените са разнородни.

Друга примамлива публикация е машина за атомна вода против 300 лв.. На нея са приписани надали не чудодейни свойства-възвръща младостта и енергичността, понижава равнището на холестерол, усилва мозъчната активност, възвръща по-бързо след боледуване, намалявала целулита и бръчките.

"Не се лйжете да давате 300 лв.. Знаете, че преди време търговци предлагаха онтибактериален душ, за който твърдяха, че оказва помощ при ковид. Сега рекламата е изменена и се предлага под друго наимунование, просто процедурата е тромава и такива хора мъчно може да бъдат спрени ", сподели Николов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР