Поредна атака на летище в Русия. ВКурска област дронпредизвика пожар

...
Поредна атака на летище в Русия. ВКурска област дронпредизвика пожар
Коментари Харесай

Атака с дрон по руско летище предизвика пожар

Поредна офанзива на летище в Русия. ВКурска област дронпредизвика пожар в контейнер за предпазване на нефт, предават международните организации.

„ Няма жертви. Пожарът е локализиран. Всички служби за незабавна помощ работят на място “, написа губернаторът на Курска област Роман Старовойт в „ Телеграм “. Курск е на към 100 километра от границата на Русия с Украйна.

По-късно Старовойт сподели, че е имало изключително съвещание на „ антитерористичната комисия “, само че не уточни кой носи отговорност за случая.

В момента на мястото работят огнеборци. Пожарът е обхванал 500 квадратни метра, осведоми Българска телеграфна агенция, базирайки се на РИА Новости.

Русия към този момент е упреквала Украйна в осъществяването на офанзиви с дронове на съветска територия, в това число през вчерашния ден, когато бяха изумени две военновъздушни бази, отдалечени на стотици километри от Украйна.

Руските офанзиви против седем села

Междувременно боевете на терен продължиха с неотслабваща мощ в Източна Украйна. Украинските военни обявиха във вторник, че въоръжените сили са съумели да отхвърлен съветските офанзиви против седем села в Донецка област през последните 24 часа. Това включва град Бахмут.

Съветникът на украинския президент Олексий Арестович съобщи в YouTube, че съветски бойци са се пробвали да блокират пътищата към Бахмут от запад и северозапад. Губернаторът на Донецк Павло Кириленко съобщи по украинската телевизия, че в Бахмут са останали единствено към 12 000 души. Преди войната градът е имал 80 000 поданици. Няма газ и електричество.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР