Поредна акция по премахване на незаконни постройки в Пловдив. Тази

...
Поредна акция по премахване на незаконни постройки в Пловдив. Тази
Коментари Харесай

Събориха незаконни къщи в Арман махала“ в Пловдив

Поредна акция по унищожаване на противозаконни постройки в Пловдив. Тази заран багери влязоха в „ Арман махала “, където събориха две къщи, издигнати на общински терен без нужните строителни документи. Преди дни организации желаеха акцията да бъде спряна, тъй като притежателите не са настанени във краткотрайни обществени жилища. Някои от тях водят каузи против България в Европейския съд по правата на индивида.

Пловдив
 © Българска телеграфна агенция
Още преди обяд багерите събориха едноетажна и двуетажна къща в „ Арман махала “. Собствениците на едната сграда живеят в Германия и съгласно съседите им не са били предизвестени за акцията. Напрежение измежду останалите поданици нямаше. Някои от тях дори сами са почнали да събарят постройките.
Йордан Атанасов: Нямаме документи за тези къщи. Така дойдохме да живеем и толкоз години става живеем тук, към този момент 15 години, откогато живеем тук. Трудно на нас. Ако хвърлят нас в Изгрев мъчно ще е на нас, тъй като ние свикнахме тук. Има ли къде да живеете? Не. Ще изчакаме да ми дадат нещо.


Много от хората без дом не са подавали документи за настаняване във краткотрайно общинско жилище, споделят от кметството в регион „ Северен “. Ако един път обаче са получили тази услуга, то няма по какъв начин да я употребяват още веднъж.
Ральо Ралев – кмет на регион „ Северен “: Така че има такива жители, които един път са получавали такива жилища. Второ – има и други, които имат разпоредителни покупко-продажби с парцели. Няма по какъв начин тук да имаш къща, в махалата да строиш втора и да искаш общинско жилище.
Днес стана ясно, че две от шестте тъжби в Страсбург са анулирани. Освен, че са противозаконни, къщите се бутат и поради бул., които ще минава през терена. Акцията по събарянето ще продължи. В квартала са отстранени 18 постройки, остават още 8.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР