Поредицата от няколко кризи между корона пандемията и войната в

...
Поредицата от няколко кризи между корона пандемията и войната в
Коментари Харесай

Възстановяване на пазара на употребявани автомобили

Поредицата от няколко рецесии сред корона пандемията и войната в Украйна също раздруса пазара на използвани коли и увеличи цените. Успокояването е постепенно, само че устойчиво. В началото на 2023 година, само че изключително през второто тримесечие на тази година, съществуването на използвани коли се усилва устойчиво, което е позитивно както за потребителите, по този начин и за търговците.

Но гамата от най-вече скъпи, „ млади “ използвани коли постоянно не дава отговор на лимитираните бюджети на клиентите. Изисква се креативност в търговията на дребно, изключително когато става въпрос за маркетинг на използвани електроколи. Според Федералната работа за авто превоз (KBA), регистрациите на нови транспортни средства през юни са били с към 25 % повече от миналата година при 280 139 транспортни средства.

Вписанията на използвани коли също са се усилиха с 13 % по отношение на миналата година и 536 458 единици през юни, покрай равнището отпреди пандемията.

Предлагането на пазара на използвани коли също се възвръща с дилърските ресурси, които не престават да нарастват (+14 % в съпоставяне със същия интервал на миналата година), търсенето е с 18 % над ниското равнище от второто тримесечие на 2022 година, само че като цяло остава едва (минус шест % спрямо Q1/2023). След съвсем три години на повишаване на цените, тези на използваните коли още веднъж падат и при приблизително 28 485 евро през юни са с към 700 евро под историческия връх през март. Но не престават да се движат на високо равнище.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР