Поредица от архитектурни срещи във Варна ще провокира разговори за

...
Поредица от архитектурни срещи във Варна ще провокира разговори за
Коментари Харесай

Архитекти ще обсъждат развитието на Варна

Поредица от архитектурни срещи във Варна ще предизвика диалози за развиването на града. Проектът включва три срещи на тематика градоустройство, като първата престои през днешния ден от 10.30 часа. В зала „ Пленарна ” на общината ще бъдат показани правилата на работа във „ Визия за София “ и по какъв начин тази добра процедура може да се приложи и в други градове на страната.

Ще гостува Любо Георгиев – началник на плана „ Визия за София ”. Очаква се да участва и основният проектант на Варна Виктор Бузев.

Целта на срещата е специалисти, представители на общинска администрация, институции, цивилен организации, жители и бизнес да одобряват развиването на града като споделена отговорност, в която всеки има своята роля. Ще бъдат наранени въпроси като за какво е значимо визията на един град да бъде направена от необятен екип от поливалентни експерти и каква би трябвало да е ролята на бизнеса, организациите, гражданските организации и жителите в споделеното основаване на градска визия.

Срещата е с вход свободен и на нея са поканени всички, които имат отношение към дълготрайното градско обмисляне.

На идващите две архитектурни срещи на тематика градоустройство ще се разисква адаптирането на архитектурните културни наследства към потребностите на актуалния град и регенерирането на един квартал. Предвижда се и една креативна работилница по споделено основаване в градската среда, като събитията ще се проведат през месеците юли, август и октомври.

Цикълът „ Архитектурни срещи “ е план на Камарата на архитектите Регионална гилдия Варна, със съорганизатори група Ре-Аниматори, подсилен от Съюз на Архитектите в България - сдружение Варна и съфинансиран от общинския фонд „ Култура “. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР