Пореден видеоклип с насилие между деца. Ученик беше нападнат и

...
Пореден видеоклип с насилие между деца. Ученик беше нападнат и
Коментари Харесай

Насилие в клас: Ученик се сби с друг и го пусна в нета

Пореден видеоклип с принуждение сред деца. Ученик беше атакуван и удрян от друго дете в класна стая. Инцидентът се е случил в междучасие предходната седмица, а в него вземат участие седмокласници от бургаското Средно учебно заведение „ Константин Преславски ”. Децата освен не потърсили подпомагане от дежурния преподавател на етажа, само че сами документирали багра и го пуснали в обществената мрежа.

За момчето, което упражнява принуждение против другото дете, това не била първа демонстрация. Информирани са фамилиите на всички забъркани в багра, а с тях работи психолог.

„ С сътрудниците сме дежурни по коридорите в междучасията. Инцидентът се е случил в класната стая. След като разбрах за него, незабавно информирах училищния психолог. В тези случаи се уведомяват и родителите на учениците, както и управлението на учебно заведение то, с цел да можем да предприемем съответни ограничения ”, сподели Светлин Стоянов, класен ръководител на момчетата, които са снимани във видеото.

По думите му децата не са възприели обстановката насериозно. „ Всичко е почнало на игра, само че в следствие нещата стават не чак толкоз безобидни. Няма съществено потърпевш възпитаник ”, добави Стоянов.

„ Не бива да забравяме и възрастта, в която са децата. Това са 14-годишни момчета. Учат се на обществени умения, по какъв начин да се оправят, по какъв начин да могат да погледнат следствията от своите дейности ”, сподели Пламена Димитрова, която е психолог в учебно заведение то.

„ Пострадалото дете е възпитаник от доста години в нашето учебно заведение , няма просветителни дефицити. Има доста хубави оценки, следва му кандидатстване след 8 клас ”, съобщи шефът на учебно заведение то Мартин Илиев.

„ Извършителят е имал спорадични проблеми в предишното, само че през актуалната година няма регистриран сходен случай ”, сподели още той. И добави: „ Важно е да се изяснява на децата, че когато има някаква провокация, те не би трябвало да отвръщат на нея, а да потърсят възрастен човек, който дава отговор за тях ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР