Пореден вълнуващ кино маратон предстои за зрителите на KINO NOVA

...
Пореден вълнуващ кино маратон предстои за зрителите на KINO NOVA
Коментари Харесай

Разнообразие от жанрове и кинозвезди в четвъртата седмица на „Треска за Оскари“

Пореден трогателен кино маратон следва за феновете на KINO NOVA със идващите златни филми от 27 януари до 2 февруари, всеки ден, от 21.00 ч. Новата селекция на „ Треска за Оскари “ ще предложи микс от жанрово многообразие, който ще обезпечи същинско кино преживяване за дребни и огромни пред телевизионния екран.


В понеделник вечер от 21.00 ч. се завръщат обичани герои от детството с вълнуващия прочит на „ Книга за джунглата “. Наградената с „ Оскар “ приключенска история, гарнирана с прелестната анимация на Дисни и актьорската игра на Нийл Сети в ролята на Маугли, разкрива историята за дребното момче, израснало в джунглата измежду глутница вълци. След страховити инциденти той взема решение да се насочи на странствуване, с цел да разбере кой в действителност е той, а компания му вършат пантерата Багира и мечокът Балу.


Вторият ден от четвъртата седмица на „ Треска за Оскари “ ще предложи рисково екшън преживяване с един от най-обичаните герои от вселената на Марвел. „ Железният човек 2 “, също дело на режисьора Джон Фавро, изправя бронирания човек и компания пред още по-зловещ и непредвидим зложелател в лицето на злия руснак Иван, в чиято роля феновете ще видят номинирания за „ Оскар “ Мики Рурк.


Филм на Мел Гибсън по забележителната същинска история на Дезмънд Дос ще разкрие силата и хубостта на човешкия дух в сряда вечер от 21.00 ч. По време на едно от най-кървавите сражения във Втората международна война – борбата при Окинава – Дезмънд (Андрю Гарфийлд) избавя 75 души без да носи оръжие или да създаде изстрел.


Той е единственият американски боец, който се бие на фронтовата линия без оръжие, защото има вяра, че даже и войната да е оправдана, убиването е неверно. Дос е първият отказал се по съвест войник, отличен с орден за смелост. Драматичната военна лента „ Възражение по съвест “ е с четири номинации и две награди „ Оскар “.

В четвъртък от 21.00 ч. Ейми Адамс, Патрик Демпси и Сюзън Сарандън дават обещание положително въодушевление за цялото семейство с очарователната лента „ Омагьосана “. В нея зла кралица прогонва красивата принцеса Жизел от вълшебната анимационна земя и тя попада в грубата действителност на улиците на актуален Манхатън. Стресирана от странната нова среда, Жизел се лута в безредния свят и обезверено се нуждае от магия. И въпреки да е дала обещание да се омъжи за съвършения баснословен принц, тя се влюбва в очарователно скептичния бракоразводен юрист, който й се притичва на помощ.

Петото предложение на „ Треска за Оскари “ ще нажежи до алено ефира с Даниел Крейг и „ 007 координати: Скайфол “ от 21.00 ч. След като секрети от предишното застигат Ем (Джуди Денч), тя се обръща към единствения човек, на който има доверие – Джеймс Бонд.


Лоялността на сътрудника е сложена на съществено тестване, до момента в който той се пробва да отстрани опасност, ориентирана към Британските разследващи служби. В носителя на „ Оскар “ филм вземат участие още Хавиер Бардем, Ралф Файнс и Албърт Фини.

Съботният филм „ Изкуствен Интелект “ - режисиран от Стивън Спилбърг, ще изследва тънката линия, разделяща роботите и хората. Дейвид (Хейли Джоуел Осмънт) е първият андроид с осанка на малко момче, програмиран да изпитва човешки страсти.

Историята повежда из невероятното странствуване на Дейвид и робота-жиголо Джо (Джуд Лоу), търсещи свое място измежду обществото, което ги е основало. Благодарение на изумителните специфични резултати и поразяващите изображения на получовешки, полумеханични създания, тази лента повдига значими въпроси.


Вълнуващата кино седмица завършва с невероятна група бегълци: безсрамен американец, съветски разбойник, смешен счетоводител, сладкар, духовник и един поляк с проблем с очите. В „ Бягството “ от 21.00 ч. към странната компания се причислява и младо момиче с съветски генезис. В безкрайната пустиня те се изправят пред мразовити нощи, неналичието на храна и вода, досадни инсекти.

А моралният въпрос „ по кое време да изоставиш някого “ е непрекъснат техен сателит. Сред актьорския състав са и българските имена Деян Ангелов, Николай Мутафчиев, Йордан Байков и Валентин Ганев.


Кампанията „ Треска за Оскари “ ще предложи на киноманите опцията да проследят тричасово особено студио с директни включвания от Червения килим на 9-ти февруари по NOVA. А на 10-ти февруари в ефира на KINO NOVA от 03.00 ч. ще могат да се насладят онлайн на церемонията по връчването на 92-те награди „ Оскар “ на Филмовата академия на Съединени американски щати. Кои ще бъдат огромните спечелили, следва да стане ясно скоро, а до тогава феновете ще могат да проследят най-интересните моменти от подготовката на церемонията и едни от най-бляскавите филми от света на киното – всеки ден от 21.00 ч., единствено в ефира на KINO NOVA.
.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР