Пореден спорен казус по Черноморието и поредна проверка на плаж

...
Пореден спорен казус по Черноморието и поредна проверка на плаж
Коментари Харесай

Проверяват плаж до „Сарафово“ заради купчини с гниещи водорасли

Пореден противоречив проблем по Черноморието и поредна инспекция на плаж от туристическото министерство. Този път повода са гниещи водорасли, струпани до бургаския квартал " Сарафово ".

Багерът на плажа копае и товари водораслите в камион, който ги изсипва върху самата буна. Така те не гният на плажа, а върху тетраподите. След като изсъхнат и спадне размерът им, се извозват.
Снимка: btvnovinite.bg
" Багерите не им е мястото на плажа, само че с цел да стане обикновено за прилагане, би трябвало да се прави това нещо ", споделя локалният гражданин Александър Вълов.

Концесионерът разгласи водораслите за злополучие.

" Тази линия, тя е 150 метра, имаше към 20 тона водорасли, в случай че не и повече ", споделя Иван Пачев, концесионер на плаж " Сарафово ".
Снимка: btvnovinite.bg
Водораслите не могат да се изхвърлят на хранилище, тъй като не са битови боклуци, а биологични.

" Това количество водорасли след това отива при един аграрни производител, който ги употребява след това за торене ", изяснява Иван Пачев, концесионер на плаж " Сарафово ".

Не всички поданици споделят мнението, че всичко е обикновено. Министерството на туризма ревизира нарушена ли е възбраната за придвижването и паркирането на моторни транспортни средства върху плажната линия.
Снимка: btvnovinite.bg
" В случая сме изправени пред последната догадка – полагане на грижа за санитарната поддръжка и за чистотата на плажа ", споделя Емил Чолаков от Министерство на туризма.

Случаят се ревизира от екоинспекцията и здравните управляващи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР