Пореден случай на открити мъртви животни и редки видове птици.

...
Пореден случай на открити мъртви животни и редки видове птици.
Коментари Харесай

14 отровени животни, сред които царски орел, са открити в Западна Странджа

Пореден случай на открити мъртви животни и редки типове птици. Те са общо 14, измежду тях: два царски орела, морски орел, три мишелова, както и чакали са открити умъртвени. Животните са открити в Западна Странджа. Те са откарани за проучване в избавителния център " Зелени Балкани " в Стара Загора, предава Нова телевизия.

Животните са били открити в края на февруари, оповестяват на уеб страницата си БДЗП

Според доктор Христина Клисурова животните са в размножителен интервал и от предпазени типове. " За страдание през годината най-малко 2-3 пъти сме очевидци на подобен случаи. Води се разследване по случая, направена е аутопсия. Имаме наказани лица, въпреки да са малко. При потвърдено закононарушение санкцията за физически лица е от 100 до 5000 лв., а за юридически - от 500 до 10 000 лв.. Освен това от 1 до 3 години затвор по Наказателен кодекс ", уточни тя.

Д-р Стефка Димитрова уточни, че най-често отровата е от пестициди, употребявани в селското стопанство. " Взети са проби, които са отнесени в токсикологична лаборатория. Винаги се резервира материал от жертвите на отравяне ", изясни тя.

Има към този момент въпреки и малко случай на наказани за закононарушения против животни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР