Пореден случай на обгазяване на Русе с неизвестен произход. За

...
Пореден случай на обгазяване на Русе с неизвестен произход. За
Коментари Харесай

Пореден случай на обгазяване на Русе

Пореден случай на обгазяване на Русе с незнаен генезис. За това сигнализираха поданици на множеството от кварталите в града.

Неприятните миризми, определяни, като бакелит, химия, нефтопродукти и изгоряла пластмаса са се появили към 5.00 ч сутринта и са се задържали до 9.30 ч. Според пострадалите източникът е дружество за произвеждане на авточасти в източната промишлена зона и казусът е от години.



Въпреки многократните митинги, до момента и осъществявания мониторинг от общината и екоинспекцията, неприятните миризми заливат съвсем през ден по-голямата част от Русе. И през днешния ден в Регионална инспекция за опазване на околната среда са постъпили над 16 сигнала за следващото обгазяване. От там дадоха отговор, че дежурният им екип е направил обходи на територията на града сред 5.30 и 11.00 часа.

Проверени са и двете промишлени зони, кварталите „ Здравец-Изток “, „ Възраждане “ и централните елементи на града. В региона на предприятията не са открити миризми или необикновен режим на работа на инсталациите.



При обход в кварталите „ Тракция “ и „ Пухлево дере “ са открити доста тлеещи огнища, нечисти с битови боклуци на повърхност към 100 квадратни метра. Предстои да се откри притежателят на нечистия терен. По данни от измервателната станция в квартал „ Възраждане “ вятърът е бил с доста ниска скорост, следено е съвсем безветрие, с преобладаваща източна посока. В Източната промишлена зона от тази заран не са регистрирани отклонения от нормите на следените атмосферни замърсители.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР