Пореден слънчев ден, с необичайно високи за януари температури -

...
Пореден слънчев ден, с необичайно високи за януари температури -
Коментари Харесай

Започва захлаждане от утре

Пореден безоблачен ден, с извънредно високи за януари температури - оптималните на доста места в Северна България и по Черноморието бяха 18-19 градуса.

Още в околните часове обаче ще стартира смяна - облачността ще се усили. В северозападните региони даже към този момент заваля дъжд. С сдържан северозападен вятър ще прониква по-студен въздух.

Минималните температури на следващия ден ще останат съвсем без смяна, сред 1° и 8°, само че оптималните ще се намалят сензитивно спрямо през днешния ден и ще са сред 4° и 9°, в крайните югозападни региони - до 12°. Времето ще е облачно, само че основно в Югоизточна България ще има превалявания от дъжд.

Ще превалява и по Черноморието, по-значителни ще са преваляванията по южното крайбрежие. Ще духа до сдържан североизточен вятър.

Облачно, мъгливо и по-студено време в планините. Максималните температури в курортите ще са от минус 1 до плюс 3 градуса.

Ще духа сдържан югоизточен, по най-високите върхове на Рила и Пирин - югозападен вятър.

Значителна ще е облачността и на всички места на Балканите, на доста места с превалявания от дъжд, в Албания и Гърция интензивни. Причината - средиземноморски циклон, който дефинира дъждовното време и на Апенините.

С превалявания ще бъде и в доста региони от континента, като се изключи страните от Централна Европа и Пиренейския полуостров, където ще доминира слънчево време.

У нас и през почивните дни ще има валежи, най-вече слаби и от дъжд, в северозападните региони от сняг. Значителни превалявания се чакат в понеделник, когато и границата сред дъжд и сняг в западната половина от страната ще се спусне до към 700 метра надморска височина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР