Пореден сигнал за полицейско насилие по време на . Мъж

...
Пореден сигнал за полицейско насилие по време на . Мъж
Коментари Харесай

Пореден сигнал за полицейско насилие: Мъж твърди, че е нападнат от служители на реда в нощта на протестите

Пореден сигнал за полицейско принуждение по време на. Мъж твърди, че е бил атакуван и обичай от полицейски чиновници в нощта на недоволството. Припомняме, че митингът се състоя по време на футболната среща България-Унгария, която се игра без аудитория в столицата. Стигна се до всеобщи арести и принуждение .

Мъжът твърди, че е попаднал под ударите на палките на служителите на реда до момента в който е минавал в региона на улиците „ Гурко “ и „ Цар Иван Шишман “, съобщи „ NOVA “. В резултат на това нахлуване той е с три избити зъба . Получил е и контузии по ръцете и по краката . За случая е бил подаден сигнал и в прокуратурата .

Потърпевшият Георги Вачев описа, че същата вечер е бил на вечеря с другари. След това той е тръгнал към метрото и служители на реда са го упътили да мине по улица „ Гурко “. По пътя си обаче той е видял група хора, като допуска, че те са били от някоя агитка . Впоследствие са пристигнали и чиновници на реда и са почнали да крещят, че всички би трябвало да легнат за земята . Самият Вачев си е вдигнал ръцете, при което е бил ударен с палка през устата. Последвали са още няколко удара с палката.

Мъжът се е опитал да изясни, че не е от протестиращите . Той твърди, че с нищо не е предизвикал държанието на униформените. Нещо повече. Баща му бил в системата на Министерство на вътрешните работи от цели 40 години и той ги уважавал . Никога не е бил арестуван.

Именно откакто загатва, че татко му е служител на реда, отношението към него се е трансформирало. Пострадалият е бил превозен в ИСУЛ поради контузиите си.

От Столична дирекция на вътрешните работи са декларирали, че постъпилите сигнали за полицейско принуждение по време на митинга против БФС били доста . Те към момента се обработвали и заради това не са съобщили нищо по случая с Георги Вачев.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР