Пореден състав на апелативния съд в София отказа да пусне

...
Пореден състав на апелативния съд в София отказа да пусне
Коментари Харесай

Съдът отново отказа да пусне Димитър Любенов от ареста

Пореден състав на апелативния съд в София отхвърли да пусне от ареста Димитър Любенов, упрекнат за тежката злополука на Околовръстното шосе на София преди няколко месеца. При случая почина френски жител.

Случаят стана прочут с това, че двама служители на реда взеха от Любенов 200 лв., с цел да го пуснат да кара с алкохол в кръвта и го ескортираха.

Домашен арест с гривна е подобаваща мярка, тъй като той няма брошура и не може да извърши ново закононарушение. Разследването съвсем е завършило. Изчаква се единствено правосъдна поръчка от чужбина, която не зависи от Любенов, оповестяват от Българска телеграфна агенция.

Не съм палач, имах прелестен живот със фамилията си. Това, че е станала злополука, не значи, че съм желал да убия някого, сподели Любенов пред съда.

Не дължа един лев на страната, нечовешко е да заставам в ареста с хлебарки и дървеници. Стига към този момент арести, стига с тия ограничения, това излиза отвън всевъзможни правила. Искам да поговоря със фамилията си, с цел да ги приготвя за това, което следва. Няма да се върша на клоун, добави той.

Прокуратурата съобщи, че е срещу освобождението на Любенов, тъй като обвинителната теза по никакъв метод не е разколебана.

В претекстовете си съдът записа, че Любенов ясно е осъзнавал, че няма по какъв начин да кара след приложимост алкохол и точно по тази причина си е повикал дринк енд драйв услуга. Освен това е управлявал колата с неведнъж по-висока скорост от тази, която е позволена. Според магистратите става дума за тежко закононарушение, също така има заплаха, в случай че е на независимост, мъжът да извърши ново закононарушение.

Решението на съда е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР