Пореден протест на медиците от Ловешката болница, която се намира

...
Пореден протест на медиците от Ловешката болница, която се намира
Коментари Харесай

Протест на медиците от болницата в Ловеч

Пореден митинг на медиците от Ловешката болница, която се намира в тежко финансово положение. Те са недоволни от неизплатените им заплати, дефицита на медикаменти и консумативи, както и поради неразбираемото бъдеще на лечебното заведение. Протестиращите са изпратили до институциите и отворено писмо с апел за трайно решение на казуса. В него те настояват, че създаденият през предходната година от Министерството на здравеопазването възстановителен проект, на процедура не работи.

Ловешките медици не са получавали заплати си за януари, февруари и март. Според прокуриста на здравното заведение доктор Ченко Чоков, от началото на годината, на база оздравителния проект, медицинските служащи са получавали заплати за предходната година, само че изплащането изостава с три заплати. Причините са насъбраните отговорности от предходния интервал.
Д-р Ченко Чоков, пълномощник на МБАЛ-Ловеч: Заработките са задоволително, както са по погасителния проект, имаме подписани съглашения с огромна част от така наречен кредитори за месечни погасявания в границите на този погасителен проект в рамките от 62 000 лева, само че последните два месеца се наложи да преведем пари допълнително на някои от кредиторите, като Национална агенция за приходите и по този метод не успяхме да си покрием ежемесечните отговорности.
Д-р Ченков акцентира, че и в този момент има запор върху сметки, което основава напрежение и неустановеност измежду личния състав, което се отразява и на работата.
Д-р Ченко Чоков, пълномощник на МБАЛ-Ловеч: Увеличават се напусналите лекари, медицински сестри, личен състав, с което не действа действително Пневмофтизиатрично поделение, напущат и други лекари, само че има и такива сестри и лекари, които се назначили, с цел да запазим равнището на подготвеност на останалите отделения, само че тази неустановеност ни основава неустановеност в навирането на фрагменти.
Прокуристът твърди, че на този стадий болничното заведение разполага с задоволително медикаменти, само че заплаха за неналичието им съществува, тъй като макар сделките и повдигането на запорите от някои кредитори, при започване на всеки месец още веднъж са налагани запори от частни правосъдни реализатори. Работещите в ловешката болница упрекват за положението ѝ локалното и държавното ръководство.
Стела Димитрова, механически секретар в ТЕЛК-Ловеч: Нито кметицата си прави работата, като хората, нито от Министерството взимат някакво отношение, празни обещания, никой не го интересува, дават се обещания напразно.
Прокуристът на болничното заведение съобщи, че поддържа митингите на сътрудниците си и през днешния ден ще търси решение на казуса в Министерството на здравеопазването и НЗОК.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР