Пореден национален протест и автошествие на синдикат Защита на жълтите

...
Пореден национален протест и автошествие на синдикат Защита на жълтите
Коментари Харесай

Заради ниски заплати: Спешните медици отново на протест

Пореден народен митинг и автошествие на профсъюз " Защита " на жълтите павета. Лекари, медицински сестри и водачи на коли за спешна помощ от филиалите на Спешна помощ в цялата страна не престават да упорстват за нарастване на заплатите, което би коствало на хазната 60 милиона лв..

Откъде обаче могат да бъдат заделени тези пари в бюджета още през тази година – синдикатите попитаха преди 2 седмици депутатите, а част от народните представители се ангажираха да намерят сумата преди второ четене на бюджета.

От „ Защита “ ще внесат декларация и до президента с искане да свика Консултативния съвет за национална сигурност поради проблемите в Спешната помощ у нас. 

Красимир Митов, ръководител на народен профсъюз „ Защита ”, предизвести, че страната може да остане без незабавна помощ.

Даде образец с Бургас. " В разгара на сезона там би трябвало да има 16 екипа, а има единствено два ", изясни Митов, представен от

„ Проблемите са от години, всички ръководещи ги знаят ”, сподели Иво Велев, доктор в Центъра за Спешна помощ в Перник. Той също акцентира, че има липса на екипи поради ниското възнаграждение.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР