Пореден ден, под прикритието на измислена борба с купуването на

...
Пореден ден, под прикритието на измислена борба с купуването на
Коментари Харесай

Рашков мачка ромите, а къде са техните приятели? Оглушително мълчание на Екимиджиев, Хелзинкския комитет, посолствата и сие

Пореден ден, под прикритието на измислена битка с пазаруването на гласове, тежковъоръжени служители на реда щурмуват обитаемоте места с плътно ромско население. Изпратените от вътрешния министър Бойко Рашков чиновници на реда очеизвадно извършват политическа поръчка, обвързвана с идния избор за президент и парламент.

Целта е ясна – обезпечаване на оптимално удобен резултат за неговия стопанин Румен Радев и политическото му прокси Кирил Петков.

Така беше и на предишните избори, а сигналите за репресиите на Рашков против малцинствата в смесените региони от дълго време стигнаха до западните институции. Доста европейски политици към този момент са наясно с поругаването на демокрацията от страна на самозабравилия се властимащ във всички краища на страната – от Кирково през Нова Загора та чак до Кубрат. Но инструментът на Радев за непочтено печелене на избори не е предмет на този диалог. Тук става дума за нещо надалеч по-интересно. А точно – къде са другояче доста гласовитите бранители на българските малцинства? Тези, които години наред се храниха от ругатни и обиди против България и българските управляващи на тематика съблюдаване правата на етническите групи на родна територия
свързани новини95387преди 17 часа55847преди 22 часа
1. Къде са непознатите посолства и европейските резолюции , призоваващи ни да признаваме македонски и всевъзможни други измислени малцинства? Не ги ли тормози полицейският гнет против ромите в навечерието на изборите у нас.

2. Къде е постоянно воюващият с неправдата Михаил Екимджиев? Или евентуално щом новозагорските роми не са му платили, той няма изгода да хаби скъпия си адвокатски запас, с цел да ги пази от полицейския произвол. Ако министърът на вътрешните работи не се споделяше Бойко Рашков, то сигурно към този момент пловдивският герой за независимост щеше да е обиколил праймтайма на следения от близкия му олигарх Прокопиев (по негови самопризнания) медиен мейнстрийм. Или както се споделяше – имам правила, в случай че не ви харесват – имам и други.

3. Къде са Красимир Кънев и Българският хелзинкски комитет? Нали най-видните ромски бранители бяха доста ядосани, когато основният прокурор Иван Гешев ги посъветва да четат главата в „ Под игото “, описваща наказването за изменничество на Мехмед циганина от Клисура. Явно БХК са на правилото " преклонена пред държавната власт главица сабя не я сече ". А другояче са доста остри в печално известните си отчети, одобрявани в общество като нарицателно и синоним за обслужване на непознати дела и ползи.

4. Къде е самоковският ромски деятел Христо Николов от фондация „ Саворе “? Познаваме същия като създател на всевъзможни сигнали в Комисия за отбрана от дискриминирането против всевъзможни политици и държавни институции, които нарушавали правата на малцинствата и в частност на нашите съграждани от неговия етнос. Днес Николов мълчи оглушително за полицейските кубинки, газещи домовете на български жители в следващия опит на самозабравилата се хунта да се намеси нелегално и неприемливо в изборния развой.

За безобразията на Бойко Рашков мълчат всички бутафорни бранители на ромите. Които от години ги употребяват, единствено с цел да натрупат възнаграждения, грантове и медийна известност. Няма тъжби в Страсбург, няма отчети и гръмки конференции. Мълчат от боязън пред репресивната машина, с цел да не пристигна и за тях. А това време не е надалеч. И тогава, също като в този момент, надали ще има кой да надигне глас в тяхна отбрана.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР