Поразени са няколко цивилни постройки в града, включително и пететажна

...
Поразени са няколко цивилни постройки в града, включително и пететажна
Коментари Харесай

Местните власти: Русия извърши масирана ракетна атака срещу Кривой Рог

Поразени са няколко цивилни постройки в града, в това число и пететажна жилищна постройка, заяви кметът на Кривой Рог Олександър Вилкул.

" Вероятно под руините има хора ", добави той, без да оповестява детайлности.

Лисак разгласява фотография на пететажна жилищна постройка, чиито прозорци са разрушени и от някои от тях излиза пушек.

Към момента Русия не е коментирала известията за ударите.

Както Москва, по този начин и Киев отхвърлят да нападат цивилни обекти, отбелязва Ройтерс.

Рано тази заран в цяла Украйна се чуваха сирени за въздушно нахлуване, а представители на украинската войска обявиха, че силите за противовъздушна защита са унищожили всички съветски ракети, ориентирани към украинската столица.

Кметът на Харков в съобщи в " Телеграм ", че съветски дронове са поразили гражданска инфраструктура, само че към този момент няма информация за жертви.

Украинският президент Володимир Зеленски нощес изрази недоволството си от резултатите от инспекцията на всички бомбоубежища в страната, откакто трима души починаха, защото не са съумели да се доберат до едно от укритията по време на съветски въздушен удар против Киев, добавя Ройтерс.

В постоянното си видеообръщение Зеленски уточни, че е получил систематизирани данни за " готовността и неподготвеността " на убежищата от министъра на вътрешните работи Игор Клименко, министъра на стратегическите браншове на индустрията Олександър Камишин и вицепремиера Олександър Кубраков.

" Резултатите са меко казано незадоволителни ", сподели Зеленски. " До петък ще бъдат готови съответните проекторешения... за обезпечаването на подобаваща отбрана за нашите хора във всички украински градове ", добави той.

провокираха публичен отзив и Зеленски даде обещание да даде изострен отговор, който наподобява, че е ориентиран към кмета на Киев Виталий Кличко, разяснява Ройтерс.

Кличко призна, че носи известна отговорност, само че уточни, че има и други отговорни лица, изключително съдружниците на президента, които са били назначени на управителни общински постове.

На 4 юни Камишин съобщи, че първичната инспекция е открила, че съвсем половината от бомбоубежищата в Киев са затворени или негодни за потребление.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР