Поражението на Украйна може да доведе до пряк военен сблъсък

...
Поражението на Украйна може да доведе до пряк военен сблъсък
Коментари Харесай

Лойд Остин: Сигурен съм, че ако Украйна загуби, НАТО ще започне война срещу Русия

Поражението на Украйна може да докара до директен боен конфликт сред Русия и НАТО. Такава оценка направи министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин по време на чуване в Комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите на Съединени американски щати за изясняване на събитията към хоспитализирането му при започване на януари.

Според Остин, в случай че Украйна бъде победена, съветското управление " няма да спре ". " Честно казано, в случай че Украйна загуби, съм сигурен, че НАТО ще стартира война с Русия ", съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати.


Министърът на защитата Лойд Остин беше изправен пред с напрежение чуване пред членовете на Конгреса, провокирано от дългодневното му закъснение да уведоми президента Джо Байдън и законодателите за хоспитализацията му откакто бе диагностициран с рак.

Остин повтори изказванието, което направи на фона на неотдавнашните рецензии по отношение на случая, че „ в никакъв случай не е имало пропуски в управляващите или в командването и контрола “ и че той или неговият заместител, Катлийн Хикс, са били в положение да извършват отговорностите на неговия офис.


На изказването на Остин остро реагира говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова.

" Това директна опасност за Русия ли е или опит за измисляне на опрощение за Зеленски? И едното и другото са безумни. Но по тази причина пък всички виждат кой е агресорът - Вашингтон ", написа Захарова в Телеграм.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР