Поради стачки днес в Германия са отменени стотици полети през

...
Поради стачки днес в Германия са отменени стотици полети през
Коментари Харесай

Стотици полети отменени в Германия поради стачки

Поради стачки през днешния ден в Германия са анулирани стотици полети през летище " Берлин-Бранденбург " (BER) и през аерогарата в Хамбург, съобщи ДПА.

Синдикатът " Ферди " (Verdi), който провежда трудовия митинг, прикани за присъединяване в него на летищните чиновници, които дават отговор за сигурността, за регистрацията на пасажерите и за митническия надзор. Поради това управата на " Берлин-Бранденбург " анулира всички излитащи пътнически полети, прецизира ДПА.

Отменени са общо към 240 полета, осведоми " Евронюз ", от които 70 са идващи.

Междувременно, рано тази заран стачка оповестиха и чиновници на летището в Хамбург. Управата на аерогарата разгласи, че са анулирани 31 излитащи полета. Летищните управляващи прецизират, че е допустимо и други полети да не бъдат изпълнени или това да стане със доста забавяне.

До момента не се оповестява за анулирани идващи полети в Хамбург.

Профсъюзът " Ферди " се бори за възстановяване на изискванията на труд и за повишение на заплатите на стотици служащи от наземните служби на летищата в цяла Германия. Профсъюзът упорства за възстановяване на заплащането през нощта, през уикенда и на публични празници, както и за регулация на изключителния труд.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР