Поради спецификата на болничната мрежа в област Бургас, в региона

...
Поради спецификата на болничната мрежа в област Бургас, в региона
Коментари Харесай

Бургас предлага чисти от коронавирус болници

Поради спецификата на болничната мрежа в област Бургас, в района не може да се обособи една болница единствено за COVID-19 и тя да задоволи нужния брой кревати. Такава метаморфоза ще заплаши профилираната помощ за редица други болести. Това оповестиха от Областния щаб за битка с ковид.

По-рано през днешния ден на постоянно съвещание на щаба здравни специалисти са разискали постъпилите инструкции от Министерство на здравеопазването за образуване на една болница, в която да се лекуват само заболели от ковид. Според напътствията на министерството това е належащо да се случи при догадка, че дневно се записват по 600 позитивни за ковид на 100 000 хиляди души население.

За Бургас по-работещо ще е да има " чисти от Коронавирус " лечебни заведения. В Поморие и Средец има експерти. Там биха могли да се обслужват белодробни болести от друга специфичност, типични за зимния сезон, хронични проблеми. Така, в някаква степен ще се помогне на Белодробната болница в Бургас, в която сега половината кревати са за заболели от ковид. Неизбежно е в тези лечебни заведения да попадат и пациенти с клинична картина на COVID-19, само че тяхното положение ще се обяснява в така наречен изолатори, които всяка болница има, сподели шефът на Регионалната здравна ревизия в Бургас доктор Георги Паздеров.

Щабът предлага " чисти от ковид " да станат и кардиологичната " Сърце и мозък ", както и Очната болница. Мнението на Щаба ще бъде показано на министъра на опазването на здравето.

От началото на пандемията до през днешния ден в Бургаска област от ковид са умряли 96 души.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР