Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен

...
Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен
Коментари Харесай

НМО - Габрово ще бъде затворен за посещения до края на март

Поради ремонтни действия Националният музей на образованието ще бъде затворен за визити до края на месец март 2023 година, осведомят от институцията.

Ремонтът, който ще се осъществя е част от капиталов план „ Основен ремонт, реституция и рационализация на остаряла постройка на НАГ и НМО - Габрово ”, който бе създаден и утвърден в три стадия при осъществяване на плануваните ремонтни и реставрационни действия.

През 2018 год. бе финансирана и приключена първа част „ Спешен ремонт на партер и британски двор в Национален музей на образованието ” от първия стадий на плана.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия стадий на плана включващ " Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието ”.

След извършена процедура по Закон за обществените поръчки на 14.12.2022 година бе подписан контракт със строител за осъществяване на дейностите по втория стадий на плана, включващ „ Подмяна дограма и реституция фасада на постройката на Априловска гимназия и НМО “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР